Societate

articolul anterior articolul urmator

Nu mi-e frică de Brexit, ci de Roxit. Despre duşmanii Occidentului

97
22 Jun 2016 19:42:31
Doru Pop
Cum a ajuns România victima conspiraţiei de la Bruxelles şi ţara condusă „din exterior“
Cum a ajuns România victima conspiraţiei de la Bruxelles şi ţara condusă „din exterior“

România e populată de inamici ai „Vestului”, aidoma tuturor societăţilor anti-moderne. Unii sunt deghizaţi în pseudo-filosofi cu predispoziţii mistice, alţii sunt doar conspiraţionişti primitivi. Cu toţii, însă, de la autohtoniştii nostalgici după mămăliga pe care o fierbeau dacii înainte de aducerea porumbului pe continentul european, până la anti-europenii din mahalalele fără canalizare, cu toţii colportează prostii.

Acum când Marea Britanie ţine Europa sub ameninţarea Brexitului şi anti-occidentalismul se răspândeşte cu mare viteză prin ţările „noii Europe”, vedem cât de apropiate sunt cele două extreme. Nu e nicio diferenţă între Nigel Farage care strigă în gura mare că Uniunea Europeană a adus milioane de migranţi la porţile Regatului Unit şi guvernul maghiar, care a plătit o serie de anunţuri publice prin care le cere cetăţenilor săi să voteze împotriva cotelor de imigranţi, folosind acelaşi tipuri de mesaje radicale împotriva politicilor Uniunii Europene. Spaimele faţă de ameninţările la adresa „valorilor naţionale” sunt la fel de absurde în Polonia, unde Ministrul de Externe a luat atitudine împotriva vegetarienilor şi a bicicliştilor, care i se păreau că pun în pericol „esenţei naţiunii”, şi campania „Britain first”.

Din păcate vedem cum şi în România acest tip de discurs anti-european şi anti-occidental dobândeşte tot mai multă forţă. Când nou-alesul primar al Craiovei, Olguţa Vasilescu, a publicat pe pagina sa de Facebook un text (scris de către Paul Hitter) în care sunt atacate „occidentalismele goale”, imaginea liderilor anti-occidentali ai PSD-ului a redevenit şic. Aceştia nu se mai sfiesc să îi atace pe ambasadorul Klemm sau pe cancelarul Merkel, lansând în spaţiul public ideea că toţi cei care nu sunt cu PSD sunt plătiţi de Soros sau de către „ambasade”.

Victor Ponta, fostul şef al partidului condus cândva de Iliescu, duşmanul declarat al vânzării de ţară, este acum printre cei mai vehemenţi colportori de idei anti-occidentale. Etichetându-l mereu pe actualul preşedinte drept „stăpân de iobagi” sau „guvernator de colonie de babuini”, el promovează un stereotip negativ al duşmanilor Occidentului. România este controlată din umbră de către forţe oculte aflate la Bruxelles, iar sărmanii români sunt victimele unei exploatări nemiloase pusă la cale de o conspiraţie globală. Ponta nu e singurul care împărtăşeşte aceste idei. Adrian Severin, fostul europarlamentar acuzat de lobby ilegal, susţine că interesele „franco-germane pe teritoriul României” au dus la instalarea guvernului Cioloş, sugerând chiar că investitorii străini sunt nişte „colonişti”.

Rădăcinile acestor idei simplificatoare pot fi găsite în discursul anti-occidentalist din perioada anilor 50, când Gheorghiu Dej recita mantra malignă despre regimurile semi-coloniale impuse de către „anglo-americani” în Europa. E impardonabil, însă, când foşti demnitari ai statului român perpetuează asemenea idei desuete, dar periculoase pentru destinul european al României.

Un astfel de anti-Occidental este fostul ministru Ilie Şerbănescu, ale cărui „analize” despre tirania economică a Occidentului fac deliciul gospodinelor speriate de ambalajele străine achiziţionate la preţuri mici. Fost ministru al Economiei în guvernarea Ciorbea, Şerbănescu s-a specializat în diatribe pseudo-ştiinţifice, ale căror resurse se găsesc în studiile sale realizate în România comunistă. În acea perioadă putea să critice în voie „corporaţiile transnaţionale”, dar când un fost ministru al Economiei descrie România drept o „colonie la marginea Europei”, popularizând idei pe care le-ar fi abandonat chiar şi propandiştii stalinişti, este regretabil. Şerbănescu vede peste tot pericolul „capitalului străin”, care este venit aici numai pentru a „secătui” poporul român şi evident că viziunea sa are ceva din mesajele apocaliptic-prăpăstioase ale trecutului. Puterile coloniale urmează să ne dezmembreze, suntem o „anexă bananieră a Europei” sau asistăm la „înmormântarea României” de către băncile străine.

Ar trebui să ne dea de gândit faptul că aceleaşi idei sunt împărtăşite de un alt profet al „pericolului Occidentului”, cetăţeanul panseistic Dan Puric. Acesta enunţă oricând este solicitat avertismentul profetic că suntem de-creştinaţi şi dez-românizaţi, ca parte a unui proiect malefic pus la cale de către diverse instituţii vestice. Puric propagă o altă prostie propagandistică, principalul argument fiind acela că suntem „schilodiţi sufleteşte” ca popor şi că cineva „lucrează la distrugerea structurii sufleteşti” a nobilei naţii române. Iarăşi, aceşti duşmani nevăzuţi sunt „prădătorii internaţionali”, un fel de vampiri financiari care abia aşteptau să ne transforme în sursa lor de hrană.

În această categorie intră şi o liotă întreagă de jurnalişti, mai mult sau mai puţin calificaţi ori oneşti. Printre aceştia este fostul mogul Sorin Roşca Stănescu, ex-senator liberal, ale cărui panseuri includ ideea că prin intermediul guvernului Cioloş, România este condusă „din exterior”, pentru prima oară după ocupaţia sovietică. Această legătură între imperialismul european şi cel sovietic este continuată şi de către alţii care stabilesc o conexiune între comisarii europeni şi comisarii sovietici, emisiunea lui Victor Ciutacu fiind notorie pentru propagarea unor asemenea aberaţii.

O mare parte din discursul anti-europenist există nestingherit, tot din păcate, pe nenumărate site-uri care cultivă tot felul de aiureli, care stimulează anxietăţile autohtoniste. „Noi românii” suntem în pericol, există o conspiraţie împotriva noastră. Aşa este pagina intitulată „Cuvântul Ortodox” unde se pot găsi tot felul elucubraţii care mai de care mai halucinante, de la colonizarea României prin vânzarea terenurilor agricole la „distrugerea psiho-spirituală” a populaţiei.

La fel este Fluierul.ro, un al loc unde colcăie alte monstruozităţi anti-occidentale. Aceste pagini amestecă grupul Bilderberg, care are în plan subminarea „omogenităţii naţionale” şi planul sinistru prin care are loc promovarea homosexualilor, a lesbienelor şi transsexualilor, ce vor distruge fundamentele etice ale românilor verzi. Există şi publicaţii de limba română, mai ales basarabene, care se fac ecoul unor gugumănii. Glasul.info de exemplu titrează că „România devine Republica Soros”, sugerând că premierul Cioloş nu ar fi altceva decât un instrument al intereselor „marilor puteri ale lumii”, iar cetăţenii români nefiind altceva decât sclavii străinilor. Desigur că şi Cioloş este parte dintr-o conspiraţie masonico-bilderbergiană.

Astfel de pseudo-ştiri din categoria „Comisia Europeană îi vrea pe românii care muncesc muritori de foame şi sclavii băncilor” sau falsele informaţii de pe meritocratia.ro care expune „planul iudaic diabolic” prin care omul autentic alb este pe cale de dispariţie prin amestecul raselor, sau alte poveşti cu peşti în care românii sunt avertizaţi că urmează să le fie furată ţara au un sigur scop. Acela de a cultiva un sentiment anti-occidental, anti-european.

Iată alte câteva spaime stupide: România nu mai are armată să ne apere de duşmani. Prostia este enormă pentru că România nu a fost niciodată în istoria ei mai bine protejată de o alianţă militară mai puternică decât este NATO.

Sau mesajele idioate, trasmise chiar de către unii boieri ai minţii, conform cărora suntem în pericol pentru că am fi ameninţaţi cu dispariţia prin presiunea multiculturalismului. Nimic mai fals. Chiar şi copiii celor care răspândesc astăzi aceste idei beneficiază de posibilitatea de a studia în străinătate. Azi tinerii noştri pot să îşi facă importante cariere internaţionale şi să îşi împlinească visele dincolo de limitele graniţelor naţionale.

O altă tâmpenie este aceea că România cea bogată în resurse naturale a fost secătuită de către marile companii multinaţionale, iar industria noastră glorioasă a fost vândută „pe nimica”. De fapt economia României este propulsată în ultimele decenii de către exporturile masive către ţările occidentale, dar şi de veniturile încasate de românii care muncesc peste graniţe.

De aceea nu de Brexit mi-e frică, ci de Roxit!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

97 Comentarii

Iulian Arion
22.06.2016, 23:05:36

Domnul Ilie Serbanescu este unul dintre ideologii tranziţiei, alături de Brucan Silviu, NS Dumitru. Aceşti ideologi sunt posedaţi de dogma marxistă: - doar guvernul este cel care investeşte. Ceilalţi, antreprenori şi angajaţi, consumă. - drepturile şi libertăţile sindicale trebuie abolite sau limitate drastic pentru că sindicatele sunt cele mai reacţionare forţe la reformă. După finalizarea în 2010 a acestei strategii din anii 90, declarau că se vor crea un milion de locuri de munca. Marxismul este ideologia promovata de BNR, unul dintre cuibarele archeoptiryxului marxist, dar şi de Ministerul Finanţelor Publice ca o justificare a iresponsabilitatii bugetare.

+6 (14 voturi)
Constantin Pavelescu
23.06.2016, 02:50:42

@Iulian Arion. Domnule Arion, în cazul lui Ilie Șerbănescu vă complicați prea mult cu argumentația. Era suficient să spuneți: „Cui i-e dor de Ilie Șerbănescu, îl găsește la Antena 3, unde are statut de invitat permanent”... Cu asta ați fi spus totul. Într-adevăr, domnii la care faceți referire s-au alăptat cu toții din fragedă pruncie de la țîța marxism-leninism-stalinismului și s-au îmbibat de-a lungul întregii lor vieți cu dragostea minunatelor vremuri de aur de pe timpul RSR (Republica Sovietică România), așa că nu poate provoca vreo mirare atitudinea avută și rolul profund nociv jucat de ei în perioada postdecembristă. Ei au rămas credincioși luminii venite de la răsărit și stelei călăuzitoare a marxism-leninismului, fără să fie deranjați de faptul evident că numărul de eșecuri catastrofale pe care această ideologie le-a înregistrat a fost egal cu numărul de situații în care a fost experimentat. După cum nu i-a deranjat nici evidența că acea lumină pe unde a ajuns, n-a adus nicăieri altceva decît dictatură, sărăcie, înapoiere, jaf, silnicie și teroare. Dar deh, ce să-i faci, astea-s gusturile omului și nu poți să te c... în ele... În ceea ce-l privește pe d-l Șerbănescu, nu cred că afinitatea d-sale pentru marxism-leninism este aceea care-l tot mînă pe la Antena 3, că ăia d-acolo habar n-au ce-i ăla marxism-leninism, decît cel mult poate la nivelul cîtorva lozinci. Pun pariu că poți să dai cu tunul p-acolo și n-ai să găsești vreunul care să fi citit în viața lui măcar un rînd din Marx sau Lenin. În schimb la Antena 3 domnește o altă ideologie, varanismul, și acolo îi poți găsi pe cei mai experimentați „specialiști” în materie. La fel ca și marxism-leninismul și varanismul este o ideologie venită pe filieră răsăriteană. Așa cum dejismul a fost o reprezentare la scară românească a stalinismului, tot așa și varanismul se screme să devină o replică la scară românească a putlerismului. Adică regim oligarhic situat deasupra legii și deasupra oricărui control, stat capturat de o clică discreționară și atotputernică provenită din fosta poliție politică stalinistă, care dirijează și controlează tot ce mișcă din spatele unei haite obediente de infractori lacomi, amorali, corupți și lipsiți de orice scrupule, scoși la înaintare pentru camuflaj și numiți „politicieni”. Ce caută Șerbănescu în cocina aceea, numai el știe. Oricum, e și el p-acolo un trepăduș, care încearcă să-și aburească prin spălarea creierelor un public cu mult prea incult, ignorant și mărginit intelectual pentru a fi capabil să priceapă ceva din terminologia inaccesibilă cu care d-l Șerbănescu se străduiește să-l manipuleze. La urma-urmei poate că lui Ilie nici nu-i pasă. Mănîncă și gura lui o pîine. Ce mai contează că pîinea aia-i împuțită cu dejecții de varan, tot pîine e. Dacă ai stomac suin și șoric pe obraz, merge și aia.

+7 (21 voturi)
Iulian Arion
23.06.2016, 07:05:24

Personal nu vizionez posturile private tv din România. Unele fac apologia crimei prezentând parlamentari care-şi justifică acţiunile pro-crima din parlament. Altele aduc în studiouri indivizi care instigă la crimă. Grupul minoritar de presiune al marxiştilor este cel mai toxic pentru că au ca obiectiv menţinerea salariului minim la o treime din necesar. O caracteristică a lor este că au fentat viaţa, nemuncind o zi!

+4 (12 voturi)
Paun Al
23.06.2016, 08:08:46

Lucrurile sunt cred mai simple . Traim intr-o lume concurentiala si cei mai evoluati economic , tehnologic ,ca tehnici de manipulare vor incerca sa-i controleze , sa-i domine sa -i "mulga " pe ceilalti . UE ne-a spus clar regulile dupa care functioneaza : - liberalizarea pietelor si a miscarii capitalurilor ... care inseamna concurenta directa cu cei eficienti , cu "profesionistii " capitalismului , cu profesionistii functionarii "economiei de piata ". Este ca si cand pe un ring de box intra si se lupta dupa aceleasui reguli "boxeri " de toate categoriile , indiferent de valoarea lor Este clar cine castiga . -liberalizarea circulatiei fortei de munca si asta a fost marele avantaj pentru romani , altfel era si mai rau -fonduri europene , care sa ne ajute sa micsoram decalajele , sa ne modernizam tara . Ori aici am arata calitatea sub orice limita a celor pe care noi i-am ales sa ne conduca , sa ne administreze . Adica calitatea votantilor . Ca nu le-am inteles , sau ca am crezut ca va fi altfel .. asta tine de de mediul credul , irational , mistic in care traim . Suntem cred cel mai manipulabil popor din UE, asa ca la noi au mare succes orice idei ... Avantajele si dezavantajele apartenentei la UE trebuie calculate rational si nu cu manipulari . Cred ca avem noroc ca ne-au luat in UE. Ce suntem in stare sa facem economic , politic, social ...de capul nostru o vedem zilnic .

+2 (14 voturi)
Florin Georgescu
23.06.2016, 08:45:12

D-le se vede ca esti ,,artist''... De aceea debitezi numai enormitati / Nu ma apuc sa demontez perlele pe care le spui ...la cele economice chiar m-as pricepe putin.Dar daca zici ca D-nul Serbanescu iti pute si ca sunt pseudo-cercetari atunci eu nu-mi mai pied timpul. Dar afla de la mine ca romanii in marea lor majoritate nu sunt anti-vestici sau anti-modernism,ci anti colonialism. Nu ne exprimam prea puternic,pt. ca am fost infranti,dar pe forumuri,pe facebook mai avem ceva curaj. Un popor dator cu 100 de miliarde nu e un popor liber !!!!! Intraba si tu oamenii destepti daca un datornic mai e liber. Si mai e ceva;PIB creste,dar nu creste IDU ,daca pricepi ceva...nivelul de trai nu creste.Alege ce trebuie din statistica si nu doar ce vrei tu ca sa demonstrezi ceva....Degeaba romanii produc mai mult daca profitul se duce la altii. Apropos,ai vazut ultimul clasament referitor la distanta dintre saraci si bogati ??? Suntem primii la nivel de UE !! IN SFARSIT I-AM INTRECUT SI PE BULGARI !!!

+6 (20 voturi)

Vezi toate comentariile (97)

Modifică Setările