Numărul de cazuri de rujeolă din România a scăzut drastic. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea: „E rezultatul campaniei de vaccinare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Epidemia de rujeolă s-a estompat în România, ţara noastră nemafiind pe primul loc la nivel european la numărul de îmbolnăviri, aşa cum era anul trecut. Anunţul a fost făcut chiar de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care spune că reducerea numărului de cazuri de rujeolă se datorează în primul rând campaniei de vaccinare din ultimele luni.

„Incidenţa cazurilor de rujeolă a scăzut, a scăzut foarte mult, astfel încât nu mai suntem pe acel ruşinos prim loc în Europa. Am ajuns de la 100-120 de cazuri pe săptămâna la 12-18 cazuri, 20, ceea ce spun eu ca este un progres remarcabil”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii. 

Cu toate că numărul de cazuri de rujeolă a scăzut, încă mai există probleme legate de aprovizionarea cu vaccinurile necesare, completează oficialul. Potrivit acesteia, sunt probleme legate de aprovizionarea cu vaccinuri, generate nu neaparat de birocraţie, cât de contestaţiile făcute de companii, susţine ministrul Sănătăţii. 

„Am convingerea că se vor încheia curând, astfel încât să nu mai avem probleme cu vaccinul DTP (n.r. diftero-tetano-pertussis) şi Tetravalent. Unele doze de la vaccinul Tetravalent au expirat şi urmează să fie înlocuite de producător, conform contractului. În maximum două săptămâni vor fi înlocuite aceste doze”, a completat Sorina Pintea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite