Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 10. Ultimul caz este al unui copil de 12 ani din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încă un deces provocat de gripă, în Capitală FOTO: Shutterstock
Încă un deces provocat de gripă, în Capitală FOTO: Shutterstock

Medicii au confirmat un nou deces cauzat de gripă, fiind vorba de un băieţel de 12 ani din Capitală. Este al 10-lea deces din acest sezon.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunţat joi un nou deces confirmat cu virus gripal. Este vorba de un băiat de 12 ani din Bucureşti, fără condiţii medicale preexistente cunoscute, nevaccinat antigripal.

În cazul micuţului s-a confirmat virusul gripal tip A. Băiatul a murit joi. Astfel, numărul deceselor cauzate de gripă ajunge astfel la 10 în acest sezon, în condiţiile în care până acum muriseră 9 persoane din Dâmboviţa, Hunedoara, Argeş, Sibiu, Bistriţa-Năsăud, Prahova şi Bucureşti.

Acesta este ultimul caz de deces, înregistrat joi, după ce miercuri, o femeie diagnosticată cu gripă a decedat la Spitatul din Sibiu. 

Autorităţile au anunţat joi că România a înregistrat prima săptămână epidemică din acest sezon. Asta nu înseamnă însă că în ţară a fost declarată epidemie de gripă.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunţă că în săptămâna 20 - 26 ianuarie activitatea gripală a avut un trend crescător, rata pozitivităţii pentru virus gripal la cazurile testate fiind peste 50%. 

În sezonul trecut, au murit 199 de oameni din cauza gripei. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite