Societate

articolul anterior articolul urmator

Numărul persoanelor internate cu COVID-19, în continuă creştere. Doar 21 de paturi ATI, libere în toată ţara

0
23 Sep 2021 13:48:20
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Arhivă
Foto Arhivă

În România sunt 1.212 de paturi ATI pentru pacienţii de COVID-19, conform datelor postate în aplicaţia alerte.ms, astăzi, 23 septembrie. Dintre acestea, 1.067 sunt ocupate la nivelul întregii ţări. În Bucureşti mai există 3 locuri libere pentru persoanele cu COVID-19, iar în România mai sunt libere doar 21 paturi.

În Bucureşti sunt avizate de DSP 248 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.
 
La nivel naţional sunt libere 21 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, iar în Bucureşti sunt 3 paturi libere la acest moment.
 
„Se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.” precizează reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.
 
Situaţie paturi ATI destinate pacienţilor de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:
 
Argeş – 2
Bihor – 1
Botoşani - 3
Bucureşti – 3
Covasna - 1
Dolj – 4
Iaşi – 1
Mehedinţi – 1
Sibiu – 3
Suceava – 2

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările