Societate

articolul anterior articolul urmator

Numărul românilor care dorm pe străzi la Londra aproape că s-a dublat, arată un raport oficial

5
10 Mar 2016 11:57:36
Autor: News.ro
Oameni fără adăpost la Londra Foto: Guliver / Getty Images
Oameni fără adăpost la Londra Foto: Guliver / Getty Images

Numărul românilor care dorm pe străzi la Londra a crescut cu 90% în 2015 faţă de 2014, astfel că românii reprezintă o cincime din totalul celor fără adăpost din capitala britanică, arată un raport al Guvernului britanic, citat de Daily Mail.

Miniştrii au fost avertizaţi că numărul de cerşetori a crescut din cauza unui aflux de migranţi din fostele state comuniste care au aderat la UE.
 
În total, 7.581 de oameni trăiau pe străzi la Londra în 2015, cu 16% mai mulţi decât în 2014.
 
Trei sferturi dintre ei sunt imigranţi, iar 36% privind din ţările din centrul şi estul Europei, printre care România, Bulgaria, Letonia şi Polonia.
 
Astfel, 1.388 dintre ei sunt români, faţă de 730 în anul 2014. De asemenea, 639 vin din Polonia, iar 277 din Lituania.
 
Britanicii sunt chemaţi la urne la 23 iunie, pentru a se pronunţa asupra apartenenţei la Uniunea Europeană. Una dintre principalele nemulţumiri ale celor care vor să iasă din UE o reprezintă numărul mare de imigranţi veniţi din alte state europene după deschiderea pieţei muncii.
 
Premierul David Cameron a negociat un acord cu Bruxelles-ul care permite suspendarea temporară a ajutoarelor pentru imigranţii europeni din Regat. Astfel, cei care ajung în Marea Britanie după intrarea în vigoare a mecanismului nu vor avea dreptul să acceseze ajutoare sociale timp de patru ani. Accesul la sumele de bani se face treptat după aceea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Hairy Potter
10.03.2016, 13:46:45

Sunt la Paris in acest moment. Si pot confirma ca sunt homelessi romani pe strazile Parisului. Ca sa ma asigur ca sint romani, am stat ocazional citeva clipe pe linga ei ca sa aud ce vorbesc si, intr-adevar, minim jumatate dintre ei vorbeau romaneste. Stau cuminti, cersesc, nu fac absolut nimic rau, dar sint murdari, jalnici, si fac destula mizerie in jur cu cartoanele, sticlele, sacosele cu tot felul de gunoaie, si toalele lor vechi facute ghem. E trist ca-i vad asa. Si vad destui...

+1 (1 vot)
Adrian Foangă
10.03.2016, 13:59:51

In Londra nu deranjeaza pe nimeni multimea de indieni si pakistanezi SLINOSI dar astia din estul Europei sunt vazuti ca niste capcauni. In Londra e ceva normal sa vezi pe strada basoldine maslinii, infofolite in boarfele alea indiene, sau negri care se ocupa cu tot felul de manarii... astia nu-l deranjeaza pe englez, ca se simte vinovat ca i-a colonizat pe aia acum 300-400 de ani.

+2 (2 voturi)
Molnar Attila
10.03.2016, 14:31:20

VOTANTI DIN DIASPORA A LUI Klaus????????

+1 (1 vot)
Gogu Traian
10.03.2016, 16:26:41

Mai repede i-as fii considerat votanti ai doctorului caci, el a facut o conventie cu regele acestora. Crezi tu ca cei care dorm in strada (ca sa fie tot timpul la locul de munca pentru furt) s-au deplasat sute de km si s-au sculat cu noaptea in cap ca sa-l voteze pe sas? Ei erau acolo in fata ambasadei si sabotau pe ceilalti..Sa speram ca acesti paraziti isi vor lua nationalitatea de indieni si sa nu mai fie declarati rumani.

Goicea Niculae
10.03.2016, 15:01:58

De mirare este ca nu sunt si mai multi daca luam in considerare cat costa un hotel la Londra.

Modifică Setările