O angajată a Ministerului Sănătăţii, depistată pozitiv la testul RT- PCR, pentru SARS-CoV 2. 12 persoane au fost izolate la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

O angajată a Ministerului Sănătăţii a fost depistată pozitiv la testul RT- PCR, pentru SARS-CoV 2, iar 12 persoane cu care a intrat în contact direct au fost izolate la domiciliu. Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni seară, că o angajată a fost confirmată cu noul coronavirus.

”În acest context, conform metodologiei, imediat după aflarea rezultatului testului, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificaţi 12 contacţi direcţi care au fost izolaţi la domiciliu şi li s-au recoltat probe. Ancheta epidemiologică va continua şi în perioada următoare, până la identificarea şi altor potenţiali contacti accidentali, ce vor fi testaţi, conform metodologiei de caz”, a transmis MInisterul Sănătăţii. 

Î ncursul cilei de marţi se va realiza dezinfecţia spaţiilor unde îşi desfăşura activitatea angajatul MS, precum şi contactii acestei persoane.

”Mai mult, într-o  etapă imediat urmatoare se va face încă o dezinfecţie a tuturor spatiilor şi birourilor din MS şi se vor lua masuri suplimentare de protecţie a personalului care îşi desfăşoară activitatea în clădirea centrală. Precizăm că, angajata MS este internată într-o unitate sanitară de boli infecţioase”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite