O asistentă de la Institutul „Marius Nasta”, confirmată pozitiv cu noul coronavirus. Spitalul este plin şi nu se mai fac internări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asistenta medicală a fost confirmată pozitiv la testul anti-coronavirus Imagine: Adevărul
Asistenta medicală a fost confirmată pozitiv la testul anti-coronavirus Imagine: Adevărul

O asistentă medicală de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti a fost confirmată pozitiv la testul anti-coronavirus, transmite Digi24. O anchetă epidemiologică este în curs.

Nu este pentru prima oară când cadrele medicale de la Institut se confruntă cu această situaţie. În data de 24 mai, şase asistente medicale şi infirmiere de la Institutul „Marius Nasta” din Capitală au fost confirmate cu coronavirus. 

Managerul spitalului, Beatrice Mahler, spunea la vremea respectivă că este vorba despre cadre medicale care nu au respectat procedura de dezechipare şi că una dintre asistente şi-a infectat patru colege pentru că nu a purtat echipamentul de protecţie.

Institutul „Marius Nasta” nu mai internează pacienţi Covid

Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucureşti a anunţat pe data de 20 iunie că nu mai dispune de locuri pentru internarea pacienţilor cu COVID-19. În spital sunt internaţi 50 de pacienţi confirmaţi.

„În prezent Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta nu mai are locuri libere pentru pacienţii COVID pozitiv. Avem acum internaţi un număr de 50 pacienţi confirmaţi şi 3 suspecţi. Menţionăm că în schema Institutului Marius Nasta sunt avizate pentru funcţionarea provizorie pentru pacienţii COVID 72 de paturi, din care 10 paturi pentru pacienţii suspecţi, 13 pentru coinfectie COVID -TB şi 49 pentru pacienţii COVID pozitiv. Chiar dacă teoretic există 10 locuri la suspecţi, în saloane de 2 paturi, ele pot fi ocupate doar de 5 pacienţi, deoarece fiecare pacient este internat singur în salon, pentru că siguranţa şi sănătatea fiecărei persoane este importantă”, a anunţat conducerea Institutului pe pagina de Facebook a instituţiei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite