O companie reduce programul de muncă la patru zile de muncă pe săptămână. Director: „Am constatat o creştere masivă a implicării personalului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

O companie din Noua Zeelandă intenţionează să implementeze programul de patru zile de muncă în loc de cinci, asta după ce un experiment în care timp de opt săptămâni angajaţii au lucrat patru zile pe săptămână a fost un real succes.

Presa internaţională relatează că productivitatea angajaţilor a crescut în timp ce nivelul de stres a scăzut în acest interval. Practic, compania a demarat un experiment în luna martie, prin care le-a permis tuturor angajaţilor să muncească timp de patru zile pe săptămână, fără a le micşora salariul, transmite digi24.ro. 

„Am constatat o creştere masivă a implicării personalului şi a gradului de satisfacţie referitor la munca pe care o desfăşoară, creşterea masivă a intenţiei angajaţilor de a lucra în continuare pentru aceeaşi companie şi nu am observat niciun semn de scădere a productivităţii”, a explicat Andrew Barnes, directorul executiv al companiei. 

Potrivit acestuia, dacă anterior demarării experimentului doar 54% dintre angajaţi erau mulţumiţi de echilibrul dintre viaţa profesională şi cea de familie, numărul acestora a urcat la 78% în timpul perioadei în care programul a fost redus la patru zile lucrătoare.

Experimentul a demonstrat că programul redus nu a afectat modul în care angajaţii firmei şi-au îndeplinit sarcinile săptămânale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite