O femeie de 73 de ani din Bacău a murit la câteva ore după ce s-a vaccinat. Avea multiple afecţiuni cronice. CNCAV: Decesul nu are legătură cu vaccinul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis, vineri seară, că o femeie de 73 de ani din Bacău, vaccinată în cursul zilei şi care nu a prezentat reacţii imediat după primirea dozei, a murit la câteva ore după.

„Astăzi, în jurul orei 19.00, Direcţia de Sănătate Publică Bacău a anunţat decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecţiuni cronice. Din datele primite până la acest moment, persoana a fost vaccinată împotriva COVID19 în cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău. În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze”, a transmis, vineri seară, CNCAV. 

Sursa citată a precizat că, ulterior, femeia a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a aceluiaşi spital, unde a intrat în stop cardio-respirator şi nu a răspuns la manevrele de resuscitare.

„Informaţiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, evenimentul coincident este definit ca «evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia»”, a mai precizat CNCAV. 

La acest moment, cazul se află în observaţia DSP Bacău care va prezenta concluziile analizei. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite