O femeie a intrat în stare septică după efectuarea unui avort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 30 de ani a intrat în stare septică în urma unei întreruperi de sarcină efectuate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, fiind transportată miercuri în stare destul de gravă la o unitate medicală din Bucureşti.

Potrivit directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă, dr.Gheorghe Frătoaica, chiuretajul a fost făcut la cererea pacientei, însă medicul a decis să facă operaţia în secţia spitalului şi nu la policlinică, aşa cum ar fi fost normal.

Mai citiţi şi:

O copilă de etnie rromă de 12 ani este însărcinată în patru luni

Măsuri în caz de sarcină extrauterină

Procurorii aruncă bomba: Medicii au falsificat foaia de observaţie a gravidei căreia i s-a administrat Cytotec

"La câteva ore după intervenţie, pacientei i s-a făcut rău şi a fost internată în spital existând, conform foii de observaţie, suspiciunea unei stări septice. Astăzi (miercuri - n.r.) am decis să o transferăm la un spital din Capitală, starea ei fiind relativ bună, dar tensiunea este menţinută doar medicamentos", a declarat dr. Frătoaica.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti a declanşat o anchetă internă şi a sesizat Colegiul Medicilor în acest caz.

Potrivit lui Gheorghe Frătoaica, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, pacienta are început de septicemie în urma unei infecţii care nu i-a afectat încă toate organele.

Pacienta se numeşte Ioana Constantin, are 30 de ani, şi este din comuna argeşeană Căteasca. Femeie s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, marţi, la ora 11.00, solicitând o intervenţie chirurgicală de întrerupere de sarcină.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, doctorul Anca Alexandrescu, operaţia a decurs în condiţii normale, iar pacienta a părăsit spitalul marţi, îndreptându-se spre casă. La câteva ore, femeia aflată la locuinţa sa din Căteasca s-a simţit brusc rău şi a intrat în stare de şoc, familia solicitând ajutor la Serviciul Unic de Urgenţă 112.

"Suspiciunea noastră, repet, neconfirmată încă, este că infecţia ar putea proveni de la mănuşile şi setul perfuzabil care provin dintr-un lot importat din China, accesorii care au fost folosite la operaţie", a mai declarat directorul DSP Argeş.

La ora transmiterii acestei ştiri, operaţiunea de prelevare de probe din Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti este în desfăşurare, iar rezultatul analizelor de laborator va stabili cauza îmbolnăvirii acestei femei.

Din primele cercetări rezultă că pacienta în vârstă de 30 de ani are antecedente de tahicardie supraventriculară, suferind la un moment dat şi o intervenţie chirurgicală pe cord.

Pacienta din judeţul Argeş urmează să fie transportată la Spitalul Universitar Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite