O hartă a serviciilor sociale licenţiate, disponibilă pe site-ul Ministerului Muncii, pentru persoanele din grupurile vulnerabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele din grupurile vulnerabile (cu dizabilităţi, femei victime ale violenţei domestice, persoane vârstnice) au, începând de vineri, o Hartă a Serviciilor Sociale Licenţiate disponibilă la nivel local, judeţean şi naţional, pentru a şti unde să se adreseze, în funcţie de nevoi.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Oana Ţoiu, a explicat vineri, că este important pentr beneficiari să aibă acces la informaţii privind serviciile din comunitate, pentru a putea alege ce e mai potrivit nevoilor lor.

"Acum poţi vedea în trei minute care sunt centrele pentru mamă şi copil din oraşul tău sau centrele de recuperare, cele pentru vârstnici şi centrele de zi, precum şi datele lor de contact şi capacitatea pe care o au. Am stabilit actualizarea lunară a acestei hărţi, procedura obligatorie pentru a asigura şi o transparenţă a sistemului şi o mai bună monitorizare a lui”, a spus Oana Ţoiu, potrivit News.ro.

Potrivit acesteia, harta va fi actualizată lunar.

2.550 de servicii sociale

Fiecărui serviciu social în parte îi sunt prezentate datele de contact, adresa, furnizorul acreditat de care aparţine, activităţile pe care le desfăşoară, dar şi capacitatea de care dispune.

Pe pagina principală a platformei se regăsesc mai multe filtre care sprijină utilizatorul în navigare. În funcţie de informaţiile căutate se pot aplica unul sau mai multe filtre.

În total, sunt 24 de tipuri de servicii sociale şi 71 de categorii de servicii. Fiecărui tip de servicii sociale îi sunt atribuite unul sau mai multe categorii de servicii. Pentru a selecta categoria de serviciu social, trebuie mai întâi selectat tipul, iar apoi harta va genera căutările după filtrele alese, au explicat oficialii Ministerului Muncii, mai arată News.ro.

În România, sunt licenţiate în prezent 2.550 de servicii sociale şi 2.947 de furnizori acreditaţi. Din totalul serviciilor licenţiate, 1.396 sunt publice şi 1.154, private. De la începutul acestui an au fost licenţiate 1.477 de servicii noi, potrivit datelor Ministerului Muncii.

Toate aceste servicii sociale, acordate de furnizori acreditaţi, se regăsesc în Harta Serviciilor Sociale Licenţiate, dezvoltată cu ajutorul GovItHub şi gestionată de Ministerul Muncii, au precizat oficialii MMPSPV.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite