O imagine cât o mie de cuvinte. Coadă nesfârşită de ambulanţe în faţa Institutului „Matei Balş”: „Mai aveţi îndoieli?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coadă de ambulanţe în faţa Institutului Matei Balş FOTO Facebook/Maria Niţescu
Coadă de ambulanţe în faţa Institutului Matei Balş FOTO Facebook/Maria Niţescu

O imagine cutremurătoare din curtea Institutului „Matei Balş” a fost publicată sâmbătă de un medic. Nu mai puţin de şapte ambulanţe stau la coadă în faţa instituţiei, cel mai probabil aducând noi persoane infectate cu SARS-CoV-19.

Medicul Maria Niţescu de la Institutul Matei Balş a publicat, sâmbătă, o fotografie în care se vede curtea spitalului plină de ambulanţe, alături de mesajul: „Mai aveţi îndoieli referitor la existenţa problemelor de sănătate determinate de SARS-Cov 2?”

Doctoriţa a afirmat că se simte îngrijorată: „Aceasta este o imagine din curtea Institutului Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş, spital COVID de faza 1”.

Medicul susţine în comentarii faptul că expune ceea ce trăieşte zilnic în spital. „Vorbesc în nume propriu, nu sunt purtător de cuvant, trăiesc în izolare de patru luni şi jumătate şi nu voi permite nimănui să facă acuzaţii referitoare la ceea ce am trăit eu şi colegii mei în aceste luni, în spital COVID. Aveţi tot dreptul să vorbiţi, dar nu în ceea ce priveşte munca noastră din ultimele luni”.

Premierul Ludovic Orban a făcut o vizită, sâmbătă, la Institutul „Matei Balş” pentru a discuta soluţii pentru sporirea numărului de paturi de Terapie Intensivă.

„Mă voi deplasa la Spitalul Matei Balş pentru a stabili şi acolo măsurile necesare pentru a putea creşte capacitatea de tratare la Terapie Intensivă. Vom continua strădania noastră pentru a creşte numărul de paturi de la Terapie Intensivă, astfel încât să nu fie persoane care să nu poată fi tratate”, a afirmat, sâmbătă, Ludovic Orban, într-o declaraţie de presă la Spitalul Elias.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă, 889 de cazuri de infectare cu noul coronavirus,  280 de pacienţi fiind la Terapie Intensivă.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat, vineri seară, că în spitalele care internează pacienţi cu coronavirus în Bucureşti nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite