O listă cu 18 inşi care nu-l vor ajunge niciodată din urmă pe Dan Şucu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faza zilele astea: dacă tot am stat atâta acasă, mi-am zis să schimb o parte din mobila care s-a degradat. M-am uitat pe Internet şi am scris la vreo 20 dintre cei care fac aşa ceva la comandă. Mi-au răspuns doar doi.

Pe ceilalţi i-am sunat eu. Mi-au făcut un favor că au răspuns la telefon şi au vrut neapărat să mă facă să înţeleg asta încă de la început. Au intrat în priză abia când au auzit că e o comandă destul de mare. Ba, unii chiar au început să sune şi să scrie ei, încercând să mă convingă cu tot felul de propuneri.

Am făcut mobila cu unul dintre cei doi care au răspuns la e-mail la început, chiar dacă nu era cel mai ieftin. Însă am preferat să plătesc ceva în plus decât să lucrez cu cineva de care trebuie să mă rog să răspundă la e-mail sau la telefon.

Mă gândisem că voi aştepta vreo lună, pe puţin, însă în 4 zile a fost totul gata! Şi adus acasă, montat, destul de mulţumit cum a ieşit. Mi-a zis omul că acum două luni avea 35 de angajaţi, acum mai are doar 7, i-a trimis pe restul în şomaj, că nu mai avea comenzi.

Peste două zile îi scriu din nou, mai aveam câteva mărunţişuri de făcut. Dar, surpriză (deşi nu prea mare), niciun răspuns! Las o zi, las două, apoi îl sun. Da, am primit e-mailul, dar nu am avut timp să răspund, că suntem foarte ocupaţi, şi nici de lucrare nu ne putem ocupa prea curând… M-am bucurat pentru el că au venit brusc comenzile, în ultimele două zile, şi am scris altuia din listă, care, la fel, mă sună de trei ori pe zi ca să mă convingă să-i dau lui prima comandă. Niciun răspuns. Îl sun, spune că se uită pe e-mail şi-mi face o estimare. Evident, nici e-mail şi nici vreun telefon nu am mai primit de la el.

Nu că nu prevăzusem că aşa se va întâmpla. Ştiu cum merg lucrurile pe lumea asta şi cunosc oamenii destul de bine, mai ales că e şi meseria din care trăiesc. Eu, din principiu, când îmi permit şi am de ales, nu mai lucrez cu astfel de oameni, chiar dacă mă costă mai mult în altă parte.

Interesant este că acum am ocazia să mă răzbun pe cei doi, şi sunt în cumpănă dacă să o fac sau nu. Vlad, bunul meu prieten şi vecin, când a văzut cât de repede au făcut la mine şi cu un preţ rezonabil, vrea să-şi înlocuiască şi el o parte din mobila. Şi, cum el e bogat şi are o casă mult mai mare, comanda lui ar fi mult mai consistentă decât a mea.

Aşadar, mă tot întreb dacă să nu-i dau deloc cele două contacte, sau să fac în aşa fel încât să nu aleagă pe unul dintre cei doi. Sau să nu fac nimic, pur şi simplu, mai ales că sunt sigur că mulţi dintre ceilalţi 18 ar fi şi indolenţi şi decât aceştia doi…

Loading…

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite