O nouă campanie de prevenire a furturilor din locuinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

O nouă campanie de prevenire a furturilor din locuinţe a fost demarată de Insepctoratul General al Poliţiei Române şi Groupama Asigurări. Iniţiativa, care se va implementa în următoarele 6 luni, se află la a şaptea ediţie şi are ca obiectiv conştientizarea măsurilor pe care le poate adopta fiecare dintre noi, pentru a nu deveni victimă a furturilor.

„Prevenirea riscurilor este o componentă importantă a strategiei Groupama Asigurări, în care se integrează şi parteneriatul nostru durabil cu Inspectoratul General al Poliţiei Române. Prin campania din acest an, ne propunem să creştem gradul de conştientizare în rândul publicului cu privire la modalităţile prin care oricare dintre noi poate să îşi protejeze locuinţa, împiedicând infractorii să îşi ducă planurile la bun sfârşit”, susţine Georgiana Miron, Director Marketing şi Comunicare, Groupama Asigurări.

„Deşi situaţia operativă din primele şase luni ale acestui an relevă o scădere a numărului furturilor din locuinţe, campania are ca premisă tocmai impactul deosebit al acestui tip de infracţiune asupra climatului de siguranţă a cetăţeanului, în special pentru victime şi membrii comunităţilor în care apar frecvent astfel de fapte”, a explicat, la rândul său, Ramona Dabija, Director al Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Demersul comun Poliţia Română – Groupama Asigurări este motivat şi de rezultatele pozitive obţinute în urma campaniei de anul trecut, în cadrul căreia peste 155.000 de cetăţeni au fost informaţi cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe.

Câte infracţiuni au fost sesizate anul trecut

Astfel, ȋn cadrul campaniei din acest an, va avea loc o serie de activităţi prin care cetăţenii vor fi informaţi cu privire la modalităţile în care pot diminua considerabil „şansele” de reuşită ale infractorilor. Datele I.G.P.R. arată că, în primele luni ale anului 2018, au fost sesizate 11.481 de infracţiuni de furt din locuinţe, cu 4% mai puţin faţă de perioada similară a anului 2017, majoritatea înregistrate în mediul urban. 

Analiza infracţiunilor de furturi din locuinţe evidenţiază o multitudine de moduri de operare utilizate de infractori pentru săvârşirea unor astfel de fapte. Cele mai numeroase sunt cele comise prin efracţie, dar există şi situaţii când autorii pătrund în locuinţă după obţinerea consimţământului proprietarilor, iar apoi profită de neatenţia lor, pentru a sustrage diverse bunuri sau bani. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite