Societate

articolul anterior articolul urmator

O nouă tranşă de vaccin de la compania AstraZeneca soseşte joi în ţară

0
12 May 2021 18:25:40
Autor: Cristina Morozan
Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 2.201.200 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 2.201.200 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

129.600 doze de vaccin Vaxzevria de la compania AstraZeneca vor ajunge joi, 13 mai, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Potrivit CNCAV, transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman. 

Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 2.201.200 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 657.318 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările