Societate

articolul anterior articolul urmator

O nouă tranşă de vaccin Pfizer, de 511.290 de doze, soseşte luni în România

1
11 Apr 2021 14:54:00
Autor: Maria Ţaga
Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.
Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că luni soseşte în România o nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 511.290 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Potrivit comunicatului de presă al CNCAV, transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează: Centrul Naţional de Stocare Bucureşti-187.200 doze; Centrul Regional de Depozitare Braşov- 64.350 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj- 62.010 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa- 50.310 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova- 36.270 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi-52.650 doze; Centrul Regional de Depozitare Timişoara-58.500 doze.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 3.374.729 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.965.888 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei, mai arată sursa citată.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

bios
11.04.2021, 17:13:23

Ciudat...astia de la CNCAV se lauda cu circa 60 000 de vaccinari pe zi, adica undeva la 420 000 de doze pe saptamana. Totusi, saptamanal vin peste 500 000 de doze, doar de la Pfizer. Plus Moderna si Astra-Zeneca. Cam da cu virgula socoteala... In plus, modul de programare al celor din listele de asteptare - care scad cu pipeta - este o enigma totala.

Modifică Setările