Societate

articolul anterior articolul urmator

O nouă tranşă de vaccin Pfizer BioNTech, care constă în 214.110 doze, soseşte luni în ţară

1
28 Feb 2021 14:35:02
Autor: Cristina Morozan
CNCAV: Începând cu data de 27 februarie se pot programa la vaccinare cu serul Pfizer BioNTech persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani şi persoanele cu dizabilităţi FOTO Shutterstock
CNCAV: Începând cu data de 27 februarie se pot programa la vaccinare cu serul Pfizer BioNTech persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani şi persoanele cu dizabilităţi FOTO Shutterstock

O nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 214.110 doze soseşte luni, 01 martie, în România. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării

Totodată, transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. 

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă. 
 
Conform sursei citate, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite, după cum urmează: 

  • Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 60.840 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Braşov: 24.570 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 28.080 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 24.570 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 23.400 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 28.080 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 24.570 doze.
 
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.
 
CNCAV reaminteşte că, începând cu data de 27 februarie, se pot programa la vaccinare cu serul Pfizer BioNTech, conform Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani şi persoanele cu dizabilităţi.
 
Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/curant, cât şi prin call-center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.
 
De asemenea, conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 08 martie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.
 
În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei. Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Tomescu Tom
28.02.2021, 17:15:31

Oamenilor obișnuiți ...când le vine rândul la vaccinare ? Sau ...când vor avea dreptul ăsta ? . Întreb, fiindcă unii dintre noi sunt foarte indispensabili ...alții sunt super esențiali ...alții sunt 100 % speciali .... Și sunt vaccinați ... Fiindcă fără ei România , se știe , nu are viitor .... :))) . Așa că, noi românii , ce reprezentăm România ..când vom avea acces la vaccin ? Nu de alta ...dar noi mai și migrăm ..mai muncim afară , ca să ne susținem familiile ..

-7 (7 voturi)
Modifică Setările