O nouă tranşă de vaccin produs de Pfizer BioNTech ajunge luni în ţară. Cele 662.220 doze vor fi depozitate la Institutul Cantacuzino

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 16.596.629 doze de vaccin produse de compania
Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 16.596.629 doze de vaccin produse de compania

O nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 662.220 doze, soseşte astăzi în ţară. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge luni pe aeroportul din Otopeni, potrivit unui comunicat al Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID19.

Transportul către centrul de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, potrivit aceluiaşi comunicat.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 16.596.629 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 7.269.098 au fost utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite