O nouă zi fără paturi libere la ATI pentru bolnavii de COVID-19 în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spital Marius Nasta terapie intensiva ATI COVID19 coronavirus bolnavi octombrie 2021 FOTO Mediafax / Andreea Alexandru

În România nu există la acest moment niciun pat liber la ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.

La nivel naţional există o rezervă operaţională de 154 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. 

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale. 

În Bucureşti sunt avizate de DSP 370 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. 1848 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

  

La nivel naţional nu mai este liber niciun pat la terapie intensivă. 

„Se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.” precizează reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

   

Paturile din rezerva operaţională sunt paturi pe care anumite spitale le deţin şi au posibilitatea să le operaţionalizeze, în afara secţiilor principale de ATI, atunci când numărul de pacienţi din spitalul respectiv, care necesită internare la ATI, îl depăşeşte pe cel al paturilor disponibile în secţiile principale”, transmit reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică la solicitarea Adevărul. 

Astfel, dintre cele 150 de paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19, din rezerva operaţională, cele mai multe se regăsesc în Bucureşti şi în judeţele Cluj şi Dolj.

Situaţia pe spitale

Paturi ATI Suplimentare 22.10.2021 by Lorena Mihăilă on Scribd

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite