O româncă riscă să-şi piardă copilul. Un judecător din România decide să fie trimis în Anglia, la tatăl care nu l-a recunoscut fără testul de paternitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără din Focşani trece printr-un coşmar în încercarea de a-şi păstra băieţelul de doi ani, pe care îl are cu un cetăţean britanic. Iniţial, bărbatul nu şi-a recunoscut copilul şi, până acum, nu a plătit deloc pensie alimentară, deşi instanţa britanică i-a cerut asta. Acum, acesta a acuzat-o pe româncă de răpire internaţională şi cere în instanţele din România să îi fie încredinţat copilul, conform libertatea.ro.

O româncă se luptă în instanţă cu fostul iubitul, cetăţean britanic, pentru custodia copilului pe care îl au împreună, arată libertatea.ro.  

Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a decis ca băieţelul să ajungă la tatăl din Marea Britanie, cu care nu a locuit niciodată. Decizia nu este definitivă şi avocaţii Dianei, mama băieţelului, au contestat-o, dar spun că tot nu se pot dezmetici după hotărârea instanţei. 

În aprilie 2019, fostul său iubit i-a făcut plângere, la o altă instanţă din România, pentru răpire internaţională de copii. Dosarul s-a judecat şi, în două luni de la înregistrare, instanţa s-a şi pronunţat, admiţând cererea tatălui copilului.  Ea spune că în decizia Tribunalului Bucureşti se vorbeşte de interesul superior al copilului, dar nu se ţine cont de faptul că, de când s-a născut, băieţelul nu a stat decât cu mama, iar tatăl acestuia nu spune unde va sta cu el în Anglia. „E în interesul suprem al copilului când n-a locuit niciodată cu tatăl şi a fost numai la mine? Şi să-l trimită în Anglia unde nu a fost dată nicio adresă…”, spune cu durere tânăra.

Avocaţii Dianei sunt decişi să meargă până la CEDO, dacă instanţele din România nu îi vor da tinerei câştig de cauză. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite