O sută de oameni aflaţi în dificultate, ajutaţi prin programul „Caritatea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Sectorului 6 şi Asociaţia MLNR au dezvoltat cu succes un program de caritate
Primăria Sectorului 6 şi Asociaţia MLNR au dezvoltat cu succes un program de caritate

O sută de oameni aflaţi din categoriile vulnerabile au fost ajutaţi, prin programul „Caritatea”, derulat prin parteneriatul dintre Asociaţia Marea Lojă Naţională din România şi Primăria Sectorului 6 din Capitală. În ultimul an, beneficiarii s-au bucurat de peste 26 de mii de prânzuri şi mii de pachete de mâncare, valoarea efortului financiar al voluntarilor din acest program depăşind suma de 2,6 miliarde lei vechi.

Bilanţul anual şi viitoarele etape din dezvoltarea proiectului au fost prezentate în cadrul Simpozionului Caritatea, desfăşurat miercuri 25 iunie, la Institutul Bancar Român.

Programul Caritatea a fost organizat de două instituţii:  MLNR şi Primăria Sectorului 6, a declarat conf. dr. Radu Bălănescu, preşedintele Asociaţiei Marii Loji Naţionale din România. „Am pornit pe  acest drum din dorinta de a ajuta semenii noştri care sunt la nevoie şi ni s-au alăturat mulţi oameni cu suflet mare. Suntem gata să continuăm acest proiect, care aduce alinare şi bucurie celor care au nevoie de sprijinul nostru. Rezultatele extrem de bune, după un an, ne încurajează să continuăm. Este realizarea unor români care au ştiut să fie alături de alţi români”.

Programul a fost gândit de Cristian Gherasim şi implementat de managerul de proiect, Ionel Dumitru. Scopul Programului a fost asigurarea zilnică a mesei de prânz pentru un număr de 100 de persoane aflate în dificultate, pentru a  întări capacitatea de autogestionare a nevoilor zilnice.

Pentru realizarea acestui deziderat Asociaţia Marea Lojă Naţională din România, reprezentată de Preşedintele Asociaţiei, conf. dr. Radu Bălănescu, s-a bucurat de maximă deschidere din partea Primăriei sectorului 6 prin reprezentantul legal, domnul primar Rareş Şerban Mănescu care prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, reprezentată de domnul Marius Lăcătuş, directorul general, au creionat condiţiile parteneriatului dintre cele două instituţii, a declarat Ionel Dumitru.

Cu ajutorul Primăriei, s-a asigurat cadrul adecvat derulării programului, la Cantina Socială din cadrul Complexului Medical Multifuncţional Sf. „Nectarie”, precum şi indentificarea celor 100 de persoane aflate în dificultate, care îndeplinesc criteriile de eligibilitate în urma anchetelor sociale realizate de personalul D.G.A.S.P.C. Sector 6.

Din acest moment, zi de zi ,cu excepţia zilelor de sâmbătă şi duminică când se asigură hrana rece, „la pachet”, aproximativ 2000 de membri ai Asociaţiei M.L.N.R. au susţinut financiar activitatea iar prin coordonatorul de program desemnat zilnic, au contribuit la asigurarea aprovizionării şi a bunei desfăşurări a mesei de prânz.

Meniurile zilnice au fost configurate cu ajutorul recomandărilor făcute de nutriţionişti, care să asigure o hrănire sănătoasă şi diversificată. În ultimul an, prin acest program s-au oferit 9600 de pachete cu hrană rece pentru zilele de sâmbătă şi duminică ale fiecărei săptămâni şi s-au asigurat 26.900 de mese de prânz. Efortul financiar al corpului de voluntari este de 2,6 miliarde lei vechi.

Cantina Socială a devenit, cu acest prilej, şi un loc de socializare, de creştere a numărului de amici şi prieteni, de ajutor reciproc.

Vă promit că voi dezvolta proiectul, a spus Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6. Mă voi implica şi mai mult, vreau să dezvolt programul în alte sedii, să implic şi alţi oameni. Condiţiile sunt foarte bune, oamenii înţeleg că e datoria noastră să îi ajutăm”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite