Obsesia unui puber politic

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce-are Victoraş cu Elena, de-o pomeneşte când ţi-e lumea mai dragă?

Duminică seară, de Paşte, mă săturasem de-atâtea slujbe, lumânări, ouă, miei, cozonaci, SMS-uri creştineşti şi filme cu Mântuitorul. Indiferent unde m‑aş afla, sentimentul de sărbătoare nu mă poate ţine dezlipit de mirajul micului ecran. Aşa că m-am apucat să butonez telecomanda în căutarea ştirilor de peste weekend. Nu mi-a luat mult ca să dau, pe unul dintre canalele româneşti, peste un politician făcând spume la gură.

În rolul cu pricina, nimeni altul decât preşedintele PSD, Victor Ponta. Invitat la emisiunea „România politică", de la Realitatea TV, liderul principalei formaţiuni de Opoziţie n-a ratat ocazia să-şi pună, pentru a nu ştiu câta oară, adversarii la colţ. Chiar dacă era o zi sfântă în care, după cum ne spun evangheliile, s-ar cuveni mai degrabă să „iertăm greşiţilor noştri". Dar, mă rog, social-democraţii nu se prea omoară ei cu învăţăturile Scripturii!

L-am ascultat cu mare atenţie pe dl Ponta şi am tresărit când, printre consideraţii despre viitorul guvernării, a găsit de cuviinţă s-o atace în termeni deloc dulci pe „blonda" de la PDL. I-auziţi aici: „Dna Udrea este puternică doar prin asocierea cu Traian Băsescu. Altfel, este zero, zero politic. Nu a dovedit niciodată nimic". Am încheiat, nu fără comentarii, citatul.

Că numita Elenă nu s-ar număra printre cei mai abili reprezentanţi ai actualei Puteri, daţi-mi voie să am oareşce îndoieli. N-o fi dumneaei cea mai cultă femeie democrat-liberală (deşi, dacă o comparăm cu cealaltă Elenă, fetiţa cu „succesurile", aş înclina să-i dau premiul întâi cu coroniţă!), dar în mod cert este cea mai influentă. Nu degeaba-i închină ode primarii din toată ţara, nu degeaba o ridică-n slăvi colegii intelectuali, gen Theodor Baconschi: „Eşti inteligentă, eşti frumoasă, eşti tenace, ai anduranţă la mediul general dezgustător al politicii româneşti şi nu te deranjează vecinătatea oamenilor de valoare". Păi, dacă era zero barat, aşa cum ne asigură dl Ponta, credeţi că mai primea dna Udrea dedicaţii care-ar face-o să pălească de invidie şi pe Coana Leana?

Cu alte cuvinte, aceeaşi concluzie o trag în conversaţiile lor înregistrate pe bandă şi distinşii analişti politici, pe nume Sorin Ovidiu Vîntu („golanul bătrân") şi Sebastian Ghiţă („golanul tânăr"). SOV: E o tipă foarte inteligentă, nu te lăsa înşelat de aparenţe. SG: Foarte, foarte, foarte... insistentă şi foarte... cu intuiţie foarte bună şi cu ambiţie foarte mare. SOV: Îi taie şi gâtu' lu' ta-su pentru putere. Ştii cine îl va dărâma pe Băsescu? Cine o să-i ia gâtu' lu' Băsescu? SG: Ea! SOV: Udrea. De-aici, cultiv-o pe Udrea!

Dar ce-are Victoraş cu Elena, de-o pomeneşte când ţi‑e lumea mai dragă? Simplu. Ne-o explică dumneaei într‑o mai veche postare pe blog: „Nu poate fi vorba de altceva decât despre o obsesie chinuitoare". Nu mă pot abţine să nu adaug: astfel de obsesii au puberii care se excită răsfoind ultimul număr din „Playboy". 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite