Oferte avantajoase de leasing auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru un model de 7.900 de euro, după 5 ani clientul rambursează între 8.200 şi 8.670 de euro Deşi pentru achiziţionarea unui autovehicul cei mai mulţi români preferă varianta

Pentru un model de 7.900 de euro, după 5 ani clientul rambursează între 8.200 şi 8.670 de euro

Deşi pentru achiziţionarea unui autovehicul cei mai mulţi români preferă varianta creditului, firmele de leasing nu se dau bătute şi se întrec în oferte.

Oferta companiilor de leasing pentru finanţarea achiziţiei de autovehicule este foarte variată. Acest lucru nu este de mirare, întrucât leasingul auto acaparează cea mai mare parte a contractelor de acest tip încheiate în ţara noastră.

Numai în primul semestru, finanţările pe segmentul autovehiculelor au cumulat peste 50% din piaţa de leasing, potrivit datelor Asociaţiei Societăţilor Financiare (ALB).

În ciuda numeroaselor posibilităţi de finanţare, cei mai mulţi dintre români preferă în continuare creditul bancar pentru a-şi achiziţiona o maşină. Astfel, doar 8% din valoarea totală finanţată a revenit persoanelor fizice şi microîntreprinderilor, restul revenind companiilor şi sectorului public.

Pentru un autoturism de 7900 de euro, dacă se prezintă un avans de 15% (1185 de euro), clientul trebuie să ramburseze în cinci ani o sumă cuprinsă între 8208 şi 8662 euro, potrivit portalului de consultanţă financiară Conso.ro.

Românii preferă creditul bancar

De exemplu, în condiţiile date, poate fi luat prin leasing un autoturism Logan Laureate, cu o motorizare de 1,4 MPI, 75 cai putere. Cea mai bună ofertă poate fi găsită la Romstal Leasing, unde cu un avans de 1185 euro (15% din valoarea autoturismului), clientul va avea de achitat o rată lunară de 135 de euro (Dobânda Anuală Efectivă - 8,7%).

După 60 de luni, suma totală de rambursat ajunge la 8208 euro, dintre care 1311 euro reprezintă taxa pe valoarea adăugată (TVA). Clientul trebuie să achite un comision de administrare de 2% din valoarea finanţată. În plus, dacă solicitantul finanţării se hotărăşte să ramburseze anticipat, va fi nevoit să plătească în plus un comision calculat în funcţie de dobânda rămasă de achitat şi de momentul în care are loc plata în avans.

Ofertă variată

TBI leasing ocupă poziţia a doua în topul finanţării în leasing a unui Logan de 7900 de euro. Dacă alege oferta TBI Leasing, clientul are de achitat o sumă de 8231 de euro, avansul plătit fiind tot de 15%. Rata dobânzii este de 7,5%, iar dobânda anuală efectivă ajunge la 8,85%.

Gradul de îndatorare este însă mai scăzut, de 30%. În ceea ce priveşte comisioanele, clientul va achita un comision de analiză de 2% din valoarea maşinii fără TVA, iar pentru rambursarea anticipată nu se percepe vreo taxă.

A treia variantă de finanţare în leasing în funcţie de valoarea care trebuie rambursată vine din partea BCR Leasing. Practic, după 60 de luni, clientul va avea de achitat 8304 euro, rata lunară fiind de 136 euro. Este perceput un comision de administrare de 2%, aplicat la valoarea de intrare şi încă unul de 3% în cazul rambursării anticipate. Chiar dacă achitaţi avansul minim de 15%, gradul de îndatorare nu va depăşi 40%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite