Oferte last minute de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii care merg în Bucovina pot participa la „pomana porcului“. FOTO: Sandrinio Neagu
Turiştii care merg în Bucovina pot participa la „pomana porcului“. FOTO: Sandrinio Neagu

Românii care nu vor să îşi petreacă Sărbătorile acasă, dar nu şi-au găsit încă o destinaţie de vacanţă, au cel puţin două variante: un Crăciun tradiţional în Bucovina, sau nopţi magice petrecute în cluburile de pe litoral.

Bucovina este una dintre cele mai căutate destinaţii pentru petrecerea Sărbătorilor de Crăciun şi Revelion. Turiştii sunt atraşi de obiceiurile tradiţionale care încă se păstrează în această zonă şi pe care reprezentanţii pensiunilor le promovează pentru atragerea clienţilor.

Deşi încă din octombrie cele mai multe oferte se epuizaseră, mai există şi acum câteva variante pentru „întârziaţi“. Spre exemplu, pensiunea „Popasul Domnesc“ din Voroneţ are oferte atât pentru Crăciun, cât şi pentru Revelion. „Îi aşteptăm pe clienţi cu meniuri tradiţionale, constând în pomana porcului, friptură de berbecuţ, piftie de cocoş şi porc, sărmăluţe, dar şi ţuică sau afinată“, spun reprezentanţii acestei pensiuni.

Pentru un pachet de patru nopţi de cazare în perioada Crăciunului, care cuprinde demipensiune şi o cină, turiştii achită câte 1.235 de lei. Preţul de Revelion, tot pentru patru nopţi de cazare, este chiar şi mai mare, de 1.885 lei de persoană. În afara meniului tradiţional, în acest preţ mai este inclusă şi ceremonia sacrificării porcului şi o seară muzicală cu lăutari.

Foc de tabără şi vin fiert

Tot în Bucovina, dar la Suceviţa, oferta este mai ieftină. Pentru un pachet de patru nopţi de cazare, turiştilor de la pensiunea „Montana“ li se oferă, contra sumei de 800 lei de persoană, nu doar bucate tradiţionale, ci şi alte activităţi. Primirea este cu plăcinte poale-n brâu, iar pe parcursul şederii oamenii vor avea parte de un foc de tabără cu vin fiert, dar şi de plimbări cu sania trasă de cai.

Şi în Vatra Dornei sau Câmpulung Moldovenesc, proprietarii de pensiuni şi hoteluri au venit cu oferte pentru petrecerea Crăciunului, dar nicăieri un pachet pentru patru nopţi nu este mai mic de 800 de lei de persoană. Cu toate acestea, cererile au fost numeroase.

Turiştii care vor să asiste la slujbele religioase o pot face la numeroasele mănăstiri din zonă, începând cu Voroneţ, Suceviţa şi Moldoviţa şi terminând cu Putna sau Dragomirna, toate cu o vechime de câteva sute de ani. Potrivit operatorilor din turism, majoritatea clienţilor sunt din alte judeţe ale ţării. Pentru Crăciun, turiştii vin din Bucureşti, Galaţi sau Bacău, în timp ce Revelionul în Bucovina este la mare căutare în rândul ieşenilor sau botoşănenilor.

Distracţie pe malul mării

Cei care vor să uite de frigul de afară, pot găsi o atmosferă fierbinte în cluburile de pe litoral Sărbătoarea Crăciunului începe încă din acest weekend, iar oferte de cazare sunt pe alese. În Constanţa, la hotel Golden Rose, un sejur de două nopţi cu mic dejun este 250 lei de persoană. La pensiunea Siera din Mamaia Nord, camera dublă se închiriază pentru minimum 5 nopţi, cu 300 de lei pe noapte. La hotelul Richmond din Mamaia, camera dublă cu mic dejun costă 180 de lei. Masa festivă are preţul de 90 de lei, iar pentru încă 45 de lei ai bar la liber.

Hotelul Palm Beach din Mamaia are o ofertă de cinci stele: cinci nopti de cazare cu mic dejun, prânz şi cină, o sticlă de vin la sosire, masă festivă de Crăciun, acces gratuit la piscină, saună şi la sala de sport. Preţul pachetului este între 400 şi 600 euro pentru doi adulţi, în funcţie de cameră.  

Debut apocaliptic

Weekendul festiv începe la Constanţa cu „Apocalipsa Party“, care se ţine vineri, la Hafen Cafe, unde va mixa DJ Maryno. Tot vineri, de la ora 21.00, Heaven`s Hell promite concert Veritasaga, indiferent că vine sau nu sfârşitul lumii. În aceeaşi seară, Clubul Phoenix vrea să întâmpine Apocalipsa cu trupa pentru care constănţenii au o slăbiciune: Cargo. De fiecare dată, rockerii fac la Constanţa săli arhipline, astfel că nici nu se putea un mod mai bun de a sfida seara de 21 decembrie.
 
În seara de sâmbătă, Amster`s îşi aşteaptă publicul la Christmas Party cu o ofertă energizantă. Tot sâmbătă, pasionaţii de off-road pot îmbina utilul cu plăcutul în două caravane organizate la Capidava. Un altfel de Crăciun, în ritm de salsa, este celebrat sâmbătă la Jezoo Club & Lounge din Mamaia, unde mixează DJ Bosc. Distracţia pe cont propriu se poate rezolva în sudul litoralului, la Costineşti, 2 Mai şi Vama Veche, unde camerele se pot închiria de la 80 de lei pe noapte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite