Oficial INSP, despre ordinul cu privire la carantinare: Nu a fost dezbătut. Andreea Moldovan a prezentat doar ideile principale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Moldovan FOTO Inquam Photos / George Calin
Andreea Moldovan FOTO Inquam Photos / George Calin

Ordinul privind noi criterii de carantinare, semnat de Andreea Moldovan, nu a fost dezbătut în grupul tehnico-ştiinţific, iar fostul secretar de stat a prezentat într-o şedinţă doar ideile principale ale documentului, susţine Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

„D-na secretar de stat Andreea Moldovan, în cadrul unei şedinţe convocată de dr. Raed Arafat a Grupului tehnico-ştiinţific, a deschis într-adevăr acest subiect. A prezentat dorinţa domniei sale de a modifica criteriile şi metodologia prin care se face evaluarea riscului în vederea carantinării. A descris pe scurt câteva dintre viziunile domniei sale. Trebuie să înţelegem un lucru - pe de o parte nu îmi aduc aminte să fi fost discutate în detaliu propuneri, aşa cum ar fi fost poate bine, dat fiind că în acest grup se află colegi din mai multe instituţii”, a spus oficialul INSP, Adriana Pistol, la AlephNews.

Întrebată dacă a fost dezbătut ordinul, Pistol a negat acest lucru şi a precizat că au fost prezentate doar ideile principale.

„Grupul tehnico-ştiinţific, chiar dacă face nişte propuneri, toate discuţiile şi toate minutele pleacă către CNSU, iar numai Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă decide. S-au discutat măsurile cu privire la măsurile pe care grupul le considera oportune despre Bucureşti. Procedural nu s-a votat şi nu a apărut nici în minuta care a plecat spre CNSU. (...) Poate că domnia sa a avut sentimentul că această discuţie a fost suficientă”, a adăugat Pistol, arată digi24.ro.

Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, de la care a izbucnit scandalul ce a dus la demiterea sa şi a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculesu, introducea noi criterii pentru carantinarea localităţilor, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidenţă şi de gradul de ocupare a paturilor din spitale şi secţiile ATI. Ordinul a fost abrogat, miercuri, de premierul Florin Cîţu, după ce a devenit ministru interimar al Sănătăţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite