Olimpiada Balcanică de Informatică a adus patru medalii pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii români au reuşit din nou. Lotul naţional de informatică al României a câştigat patru medalii, dintre care două de aur, la a 20-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfăşurată la Belgrad, în perioada 15 - 19 august.

Ministerul Educaţiei informează că medaliile de aur au fost cucerite de Rareş Darius Buhai, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu" din Bistriţa, şi de Radu Ştefan Voroneanu (clasa a X-a, Colegiul Naţional "I. L. Caragiale" din Ploieşti).

Medaliile de argint au intrat în posesia lui Dan Mihai Gheorghe şi Daniel Posdărăscu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în acest an, trei dintre cei patru medaliaţi au obţinut, anul acesta, şi alte performanţe remarcabile pe plan internaţional. Astfel, Rareş Darius Buhai a fost distins cu o medalie de argint la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, iar Dan Mihai Gheorghe şi Daniel Posdărăscu au fost recompensaţi cu medalii de aur în cadrul aceleiaşi competiţii.

La ediţia din 2012 a Olimpiadei Balcanice au participat 45 de concurenţi din nouă ţări.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite