Societate

articolul anterior articolul urmator

Omicron a făcut „pui”. Epidemiolog: „Noua subvariantă este de 1,5 ori mai transmisibilă decât Omicron”

21
28 Jan 2022 16:25:54
Autor: Daniela Serb
Varianta Omicron a dezvoltat o mutaţie în timp ce specialiştii caută să adapteze serurile anti-COVID Foto. Arhivă
Varianta Omicron a dezvoltat o mutaţie în timp ce specialiştii caută să adapteze serurile anti-COVID Foto. Arhivă

Prof.dr. Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, a atras atenţia că în mai multe ţări europene a fost identificată o nouă subvariantă Omicron care a început să înlocuiască varianta originală. Ce arată până acum studiile preliminare.

”Am spus că după un val epidemic devastator cum e cel cauzat de Omicron este posibil să urmeze o perioadă de acalmie (linişte) inter - epidemică cu condiţia ca să nu apară o nouă variantă şi mai transmisibilă. Şi iată că din păcate a apărut derivată din Omicron (B.A 1)  această subvariantă  B.A 2 care este după studiile preliminare de 1,5 ori mai transmisibilă decât Omicron”, a declarat universitarul pentru Adevărul.
 
Profesorul a adăugat că, la ora aceasta ţinând cont de faptul că avem la dispoziţie doar rezultatele unor studii preliminare este prematur ca specialiştii să se pronunţe pentru perspectiva unui val 6 cu sub-varianta B.A 2 . ”
Însă ţinând cont de prezenţa acestei subvariante în câteva zeci de ţări precum şi de faptul că în Danemarca subvarianta B.A. 2 devine dominantă în faţa variantei Omicron având după aceleaşi studii preliminare o transmisibilitate de 1,5 x mai mare, putem gândi la o prelungire a valului 5 datorată apariţiei acestei subvariante. Singurul aspect cumva pozitiv este acela că până în prezent nu au fost remarcate modificări în ceea ce priveşte gravitatea bolii”, a mai spus prof. dr. Emilian Popovici. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

Sandu Anghel
28.01.2022, 16:28:06

Bla, bla, bla! Ne-am cam saturat! Give us a break! Va dati seama ca toti catastrofistii astia sunt disperati ca se termina pandemia! Vor reintra in anonimat tocmai acum cand incepusera sa se obisnuiasca la DIGI! Devenisera si ei niste mini-starlete si pac! se anunta sfarsitul pandemiei! Parca ii si aud :"Ia sa mai bagam noi niste variante de Covid, asa sa nu ne uite lumea prea repede"!

+1 (23 voturi)
Tomescu Tom
28.01.2022, 16:52:44

A început să le dea cu virgulă ... 😎 La un moment dat o să înceapă să semene cu cotația valutară ... Două, trei , patru ..zecimale ..

+1 (17 voturi)
Adin care bea gin
28.01.2022, 16:59:31

Sper sa dea iama in sosoci si haurari...

0 (20 voturi)
Mircinski Radunov
28.01.2022, 17:02:35

Câtă imaginație bolnava aveți în voi cu articolele astea! :-))))

-14 (28 voturi)
igurel desf
28.01.2022, 18:18:28

alte povesti. sa ghicesc: trebuie booster? de la pfizer numai?

0 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările