Societate

articolul anterior articolul urmator

OMS recomandă purtarea măştilor de protecţie şi acasă. În ce situaţii

4
2 Dec 2020 16:06:29
Autor: Valentin Bolocan
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a publicat un nou set de recomandări, între care şi purtarea măştilor de protecţie acasă, în înteriorul locuinţelor, atunci când sunt primiţi vizitatori, când nu poate fi respectată distanţarea fizică sau atunci când încăperile nu sunt aerisite corespunzător.

Pentru a preveni infectările cu noul coronavirus, OMS are un nou ghid de recomandări publicat miercuri la Geneva.
 
Astfel, în zonele unde se constată o creştere a numărului de infectări cu noul coronavirus, masca ar trebui să fie purtată permanent în magazine, şcoli şi la locul de muncă, acolo unde ventilaţia adecvată lipseşte. Dacă nu pot păstra distanţarea fizică, de cel puţin un metru, cei aflaţi în interior, inclusiv copiii de peste 12 ani, trebuie să poarte mască. Aceasta poate fi şi non-medicală dacă ventilaţia este corespunzătoare.
 
Masca ar trebui purtată şi în exterior dacă distanţarea nu poate fi respectată. În spitale şi clinici masca trebuie să devină obligatorie iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomanda folosirea măştii N95 de către personalul medical, arată digi24.ro.
 
Pacienţii ar trebui, de asemenea, să poarte măşti în situaţiile în care intră în contact strâns cu alte persoane.
 
La începutul pandemiei de COVID-19, OMS îşi exprimase scepticismul cu privire la purtarea măştilor şi nu a susţinut pe deplin utilitatea acestora, chiar dacă mai multe ţări din Europa au început să copieze exemplul unor state din Asia unde măştile sunt utilizate la scară largă pentru a preveni răspândirea virozelor respiratorii.
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a reiterat miercuri avertismentul său potrivit căruia măştile le-ar putea oferi oamenilor un fals sentiment de siguranţă, făcându-i să uite de alte măsuri esenţiale de prevenţie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Ioan Nelu
2.12.2020, 16:27:31

Prostii ...adica purtam masca si in somn...si ea nu te salveaza decat 10-30 %maxim...OMS sa nu mai zica si recomande nimic...

0 (2 voturi)
eu doar constat
2.12.2020, 16:55:25

Probabil acasa la altii, cand mergi in vizita, dar la tine acasa, unde toti membri familiei ori sunt COVIZI cu totii, chiar fara sa stie (asimptomatici), ori nu, la ce ajuta? Sa sperii copii mici cand le dai biberonul? E bine sa fi zelos, dar cand bati campii, inca de pe vremea lui Seineanu se numeste "exces de zel".

0 (2 voturi)
Edmond Wolf
2.12.2020, 17:42:23

Ca și Comisia Europeană cu slujba de Crăciun online și stropirea cu apă sfințită tot online, și OMS primește donații și sponsorizări de la fundații și persoane care își spun filantropi. După ce primesc banii emit tot felul de declarații și recomandări în funcție de gândirea filantropilor donatori sau sponsori. Membrii guvernelor care adoptă acte normative în baza unor astfel de recomandări, de regulă, primesc o șpagă pentru serviciul făcut. De aici, necesitatea montării unor camere de luat vederi cu microfon în casele și apartamentele noastre, respectiv pe hol, în baie, sufragerie și în dormitor. Ca la semafoare. Dacă te filmează fără mască, te amendează. Tot online.

-8 (8 voturi)
Tomescu Tom
2.12.2020, 19:27:29

Detaliați ce înseamnă " contact strâns cu alte persoane " ... :) Pe rând ..în același timp.. ? Și mai ales ...cât de strâns ? ... Nu aveți o traducere mai bună a textului ?

Modifică Setările