OMS: România trebuie să testeze devreme şi bolnavii să fie introduşi în sistem cât mai curând posibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au discutat cu medicii, farmaciştii dar şi cu managerul din cel mai mare spital din Braşov Foto: News
Oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au discutat cu medicii, farmaciştii dar şi cu managerul din cel mai mare spital din Braşov Foto: News

Oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care se află în România pentru a analiza situaţia provocată de pandemia de COVID-19 subliniază importanţa testării şi introducerii în sistem a persoanelor infectate, considerând foarte importantă implicarea medicilor de la toate nivelurile. Managerul de criză pentru Europa din cadrul OMS dr. Heather Papowitz a precizat că sunt foarte importante testarea, dar şi implicarea medicilor de familie.

Reprezentanţii OMS care se află în România de câteva săptămâni continuă discuţiile în teritoriu, atât cu factorii de decizie, cât şi cu oamenii. Aflaţi luni la Braşov, oficialii OMS au vizitat două spitale, dar şi centrul de vaccinare deschis de Primăria municipiului Braşov în Sala sporturilor din localitate. Oficialii OMS au subliniat importanţa testării şi a vaccinării în contextul pandemiei.

„Sunt câteva provocări şi soluţii. Unele se referă la accesul la testare. Ştiu că directorul Direcţiei de Sănătate Publică depune eforturi pentru a se asigura că testarea este accesibilă oriunde este nevoie. E foarte important să se facă testarea devreme şi bolnavii să fie introduşi în sistem cât mai curând posibil. Ne-am uitat la sistemul sanitar, de la asistenţa medicală de bază până la spitale, şi încercăm să construim acel tip de asistenţă primară cu medicii de familie, să ne asigurăm că au dotările necesare pentru a diagnostica pacienţii şi a-i introduce devreme în sistem, dar şi pentru a comunica cu aceştia despre vaccinare”,  declarat dr. Heather Papowitz, manager de criză în cadrul Biroul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa.

Oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au discutat cu medicii, farmaciştii dar şi cu managerul din cel mai mare spital din Braşov.

„Am discutat cu ei pentru a vedea ce soluţii avem să ne asigurăm că oamenii sunt acolo unde trebuie, să primesc tratament adecvat, că personalul medical este suficient şi au toate cele necesare. Toate acestea sunt provocări, dar ei depun o muncă incredibilă”, a menţionat Papowitz.  

Discuţii au fost şi cu medicii de la maternitatea din Braşov, reprezentanta OMS subliniind importanţa vaccinării în rândul gravidelor. 

Marţi, oficialii OMS vor continua vizita în oraşul Săcele şi într-o comunitate defavorizată din localitatea Apaţa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite