ONGFest 2015. Peste 160 de organizaţii din ţară şi din străinătate vorbesc despre importanţa implicării în comunitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 9-10 mai 2015 are loc Festivalul Organizaţiilor Neguvernamentale, ONGFest, eveniment la care participă peste 160 de asociaţii neguvernamentale din ţară şi din străinătate. ONGFest se desfăşoară în Parcul Herăstrău, la intrarea dinspre Piaţa Chales de Gaulle, se arată într-un comunicat de presă.

Pe parcursul celor două zile, cele peste 160 de ONG-uri îşi vor prezenta proiectele în faţa publicului şi vor organiza dezbateri, ateliere educative, jocuri şi concursuri cu teme variate, destinate tuturor vârstelor. 

Mai exact, vizitatorii sunt invitaţi să descoperele rolul cetăţeanului şi ONG-ului în bunul mers al unei comunităţi. În plus, cei interesaţi pot învăţa şi cum să se implice în mod direct în viaţa comunităţii, se mai arată în comunicatul de presă. 

Potrivit organizatorilor, asociaţiile participante acoperă un spectru larg, de la ONG-uri care activează în sfera de social, la ONG-uri de mediu, educaţie, sport, tineret, antreprenoriat, sănătate şi dezvoltare urbană.

Printre subiectele propuse vizitatorilor se numără subiecte legate de drepturile femeilor, de legea partidelor sau votul la distanţă. Dar vor fi şi sesiuni de body painting şi ateliere de creaţie, subliniază comunicatul de presă. 

„În parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, sărbătorim anul acesta Ziua Europei în ONGFest: tombole şi activităţi tematice sunt organizate pe tor parcursul zilei, iar la căderea serii ne bucurăm de prezenţa Ikhaia Band şi Andra şi lansăm artificii”, arată comunicatul.

Editia 2015 a ONGFest, organizată de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, reuneste peste 130 de ONG-uri ţară si peste 30 de ONG-uri din Bulgaria, Croatia, Grecia, Letonia,  Norvegia, Polonia, Slovacia, Slovenia si Spania. Alaturi de acestea participă şi o serie de companii, instituţii publice ce desfaşoară proiecte in folosul comunităţii.

Lista completă a organizatiilor participante este disponibilă aici. Mai multe detalii despre programul dezbaterilor găsiţi aici,  programul activitatilor nonformale putând fi accesat aici.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite