Opt din zece români au ales călătoriile cu maşina în concediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii au preferat să plece în concediu cu maşina
Românii au preferat să plece în concediu cu maşina

Românilor le plac vacanţele, iar cea de vară rămâne cel mai important concediu al anului: 75% dintre participanţii la studiu realizat de Petrom au profitat de vacanţa de vară, anul acesta.

La cercetare au participat 426 de respondenţi, femei şi bărbaţi cu vârste între 18 şi 65 de ani, cu un istoric de  cel puţin o alimentare cu carburanţi în ultima lună.

Vacanţele de vară au fost urmate de ieşirile de weekend (la ţară, la grătar etc.): 6 din 10 români au avut în ultimul an cel puţin o vacanţă de weekend. 25% dintre românii participanţi la studiu au mers în vacanţă şi cu ocazia Paştelui, iar 18% au profitat şi de zilele libere de 1 Mai ca să plece în concediu. 26% dintre români intenţionează să plece în concediu şi cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, iar 23% dintre cei chestionaţi au declarat că vor profita în acest sens şi de zilele libere de Anul Nou.

Majoritatea românilor participanţi la studiu (70%) şi-au petrecut vacanţa de vară în ţară, iar şi mai mulţi (97%) au călătorit tot în ţară cu ocazia vacanţelor de weekend. 

94.5% au ales destinaţii locale şi pentru vacanţa de Paşte, iar 91% dintre români şi-au petrecut vacanţa de 1 Mai tot în ţară. Majoritatea românilor chestionaţi (86.6%) îşi vor petrece vacanţa de Crăciun în România, iar 71% dintre cei chestionaţi au ales destinaţii din ţara noastră pentru vacanţa de Anul Nou. 

Judeţele Constanţa şi Braşov sunt primele două destinaţii preferate de români pentru călătoriile lor interne, după numărul de înnoptări, arată şi datele Institutului Naţional de Statistică, de la începutul anului până în 30 iunie 2018. 972.125 de români s-au cazat în destinaţii din judeţul Braşov, iar 810.849 de români au înnoptat în destinaţii de pe raza judeţului Constanţa.  

Călătoriile pe patru roţi, preferatele românilor 

Maşina a fost mijlocul de transport preferat de români pentru călătorii. 81% dintre participanţii la studiu au declarat că au mers cu maşina în concediul de vară, în timp ce 24% au ales să călătorească cu avionul, iar 6% au ales să meargă cu trenul. 

Chiar şi în cazul altor vacanţe decât cea de vară, românii au preferat să călătorească tot cu maşina – 81% dintre cei chestionaţi au condus autotursimul atunci când au mers în vacanţă, alta decât cea de vară. 

În cazul ieşirilor de weekend, maşina a fost mijlocul de transport preferat de 98.5% dintre români. 93% dintre aceştia au călătorit cu maşina şi cu ocazia vacanţei de 1 Mai, iar 95.5% dintre aceştia au mers cu autoturismul şi în vacanţa de Paşte. 9 din 10 români participanţi la studiu au declarat că vor prefera maşina şi pentru călătoriile planificate pentru vacanţa de Crăciun, iar 7 din 10 vor călători astfel şi în vacanţa de Anul Nou. 

„Staţiile Petrom alimentează nu doar jumătate din maşinile românilor, ci şi pofta acestora de vacanţe. În ultimii ani, am constatat o tendinţă tot mai mare în rândul românilor de a-şi face bagajul şi de a profita de timpul liber pentru a călători. Maşina rămâne mijlocul de transport preferat, pentru că le oferă mai mult confort şi libertate mai mare de mişcare. Ne bucurăm să fim partenerul românilor la drum lung şi să punem România în mişcare”, a declarat Decebal Sorin Tudor, Retail Manager OMV Petrom.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite