Orban spune că afterschool-urile şi creşele nu se închid: „Nu fac parte din activităţile care intră sub restricţii atunci când este depăşit indicele de 3 la mie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Oban a declarat că after-school-urile şi creşele nu vo fi afectate de noile reglementări FOTO Primăria Constanţa (arhiva)
Ludovic Oban a declarat că after-school-urile şi creşele nu vo fi afectate de noile reglementări FOTO Primăria Constanţa (arhiva)

Premierul, Ludovic Orban, a declarat, luni că activităţile în creşe şi activităţile în afterschool-uri nu vor fi afectate de reglementările privitoare la situaţia modului de organizare a procesului educaţional, atunci când este depăşit indicele de 3 la mie.

Premierul, Ludovic Orban, a declarat, luni, că activităţile în creşe şi activităţile în after-school-uri nu fac obiectul reglementărilor privitoare la situaţia modului de organizare a procesului educaţional, şi vor putea funcţiona în continuare, conform DIGI24.

„Reglementările privitoare la situaţia modului de organizare a procesului educaţional se referă la învăţământ şi la preşcolari, adică la grădiniţe. Cele două trepte, 1 şi 3 la mie, nu afectează desfăşurarea altor activităţi, cum sunt activităţile în creşe şi activităţile în after-school-uri. Nu fac obiectul reglementarii“, a declarat premierul.

Ludovic Orban a mai declarat, de asemenea, că datorită măsurilor privind învăţământul online, activitatea after-school-urilor nu va mai fi neapărat funcţională, dar a reiterat că, împreună cu creşele „nu fac parte din activităţile care intră sub restricţii atunci când este depăşit indicele de 3 la mie.

„Sigur că, odată cu organizarea cursurilor online, after-school-ul, normal, nu prea mai poate să funcţioneze, pentru că dacă elevii nu se duc la şcoală şi participă online la procesul educaţional şi after-school-ul nu prea va mai putea funcţiona, dar after-school-ul şi creşele nu sunt, aceste activităţi, nu sunt în cadrul reglementărilor. În cazul în care optează să funcţioneze, vor funcţiona“, a declarat premierul, a afirmat premierul.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite