Societate

articolul anterior articolul urmator

Orban anunţă restricţii privind orarul pentru toate tipurile de evenimente organizate la terase. CNSU se întruneşte sâmbătă

1
1 Aug 2020 15:30:51
Autor: News.ro

Premierul Ludovic Orban a anunţat impunerea unor restricţii privind orarul pentru toate tipurile de evenimente care sunt organizate la terase, decizia urmând să fie luată sâmbătă, la videoconferinţa membrilor Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

„Decizia de introducere a unor restricţii privind orarul, va funcţiona pentru toate tipurile de evenimente care se organizează la terasă. Nu poţi să impui un orar de lucru, adică să limitezi la ora 23:00 şi pentru unii să permiţi şi pentru alţii să nu permiţi”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat sâmbătă ce se întâmplă cu evenimentele private organizate la terase.
 
Chestionat, într-o conferinţă de presă susţinută de premier la sediul PNL din Capitală, unde va fi luată această măsură, Ludovic Orban a răspuns: „În judeţele cu răspândire mare a virusului, unde există risc de transmitere în comunitate, pentru a reduce acest risc de răspândire a virusului. Se ştie foarte clar că foarte multe terase după ora 23:00 se transformă în locuri de petrecere, locuri care e foarte greu totuşi să impui respectarea regulilor şi din cauza asta preferăm să luăm această măsură. De altfel le va face şi bine oamenilor.
 
El a precizat că şedinţa CNSU va avea loc sâmbătă după amiază în sistem videoconferinţă, iar acolo va fi analizat proiectul de hotărâre.
 
„Domnul secretar de stat Raed Arafat mi-a trimis proiectul de hotărâre pregătit împreună cu Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific, vom analiza proiectul de hotărâre şi vom lua decizia în cursul zilei de astăzi şi o vom anunţa public”, a explicat premierul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Tomescu Tom
1.08.2020, 17:28:19

Nu știu cine îi sfătuiește pe oamenii ăștia .. Chiar nu reușesc găsească calea cea mai simplă ... ? Au intenții bune ...dar se complică iresponsabil încercând să împace și capra, și varza, și lupul politic .. . Tot ceea ce reușesc cu adevărat să transmită .. este un amatorism cumplit .. Ideea că habar nu au ce dumnezeu se întâmplă ...că sunt complet scoși din ecuație .. și că iau decizii la plesneală ...la nimereală ... pe bâjbâite .. Parcă ar fi cu lumina stinsă tot timpul ..și bâjbâie prin întuneric ... . Iaca asta se întâmplă dacă au tot promovat " specialiști " ..doar pe criterii politice ..