Orban a eliminat "limba moldovenească" de pe site-ul Comisiei Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Referirile la limba moldovenească existente pe site-ul Comisiei Europene au fost modificate a declarat, ieri, comisarul european pentru multilingvism, Leonard Orban (foto). Pe viitor va avea loc

Referirile la limba moldovenească existente pe site-ul Comisiei Europene au fost modificate a declarat, ieri, comisarul european pentru multilingvism, Leonard Orban (foto). Pe viitor va avea loc un proces de monitorizare pentru a evita repetarea acestor situaţii, a mai precizat Orban.

Cu două zile înainte, comisarul european solicita omologilor săi să nu mai facă referire la sintagma "limba moldovenească" în documentele încheiate de UE cu R. Moldova. "Când scrie pe site limba moldovenească şi apare, de fapt, limba română este o problemă. Nu poate fi acceptat ca un document care apare cu altă titulatură să fie în limba română", a spus Orban.

În opinia sa, aceasta este o problemă care "vizează apărarea limbii române". El a arătat că există soluţii tehnice şi juridice pentru a evita să se mai facă referire la limba moldovenească, însă a adăugat că nu poate garanta că nu se vor mai înregistra astfel de cazuri. Orban a explicat că România ar putea imita metoda Greciei, care s-a opus la un moment dat denumirii statului Macedonia, care la ora actuală se numeşte FYROM.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite