Ordinul care schimbă ziua de referinţă pentru mersul la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto digi24.ro
Foto digi24.ro

Ordinul care prevede ca scenariile după care funcţionează şcolile să nu se mai raporteze la incidenţa înregistrată în ziua de vineri a fost publicat în Monitorul Oficial. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că, practic, s-a renunţat la sintagma "săptămânal, cu raportare la fiecare zi de vineri".

Cîmpeanu afirmă că trebuie să încercăm să ne adaptăm la o realitate într-o continuă schimbare, având în minte în permanenţă interesul elevului.

     

"Dacă Bucureştiul este de luni sub rata de infectare de unu la mie, de ce trebuie să sufere copiii toată săptămâna neavând acces la şcoală? După care au fost şi celelalte păreri, de ce ne spuneţi de duminică ceea ce trebuie să facem miercuri deja... Încercăm să ne adaptăm la o realitate într-o continuă schimbare, având în minte în permanenţă interesul elevului, pentru că pe mine cel puţin nu o să mă convingă nimeni că elevii nu înregistrează pierderi rămânând în sistemul online", a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Elevii să meargă la şcoală, dar nu dacă au simptome sau vulnerabilităţi

 Teama excesivă de boală, din partea părintelui sau poate a elevului, poate fi trecută în categoria "vulnerabilităţi”, astfel că acei copii pot rămâne în continuare acasă, să înveţe online, şcoala fiind obligată să-i asigure accesul la educaţie.

"Mă întreba cineva dacă se publică în seara asta, se face şedinţă în noaptea asta şi se anunţă, cum? Să se anunţe în noaptea asta că se poate merge la şcoală de mâine: e nevoie de cel puţin o zi, şi aşa este puţin. Dar răspund printr-o altă întrebare: la cadenţă săptămânală (...), pun şi eu întrebarea: dacă luni este 0,99 şi luni funcţionează într-un scenariu şi până la sfârşitul săptămânii ajunge la 2, la 3 la 5, la 5.... Conform cadenţei săptămânale iată un neajuns: nu poţi să schimbi scenariul. Şi e normal să nu schimbi scenariul la o rată de infectare de 5 la mie când ai început săptămâna cu bun 1 la mie?”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

El a menţionat că se doreşte să li se dea posibilitatea elevilor de a merge la şcoală, fără a-i obliga însă pe cei care au simptome sau vulnerabilităţi.

Prefectul Capitalei Alin Stoica a afirmat luni că, în cazul în care se menţine trendul descendent al ratei de infectare în Bucureşti, atunci marţi va avea loc o şedinţă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a decide cu privire la revenirea elevilor cu prezenţă fizică în şcoli. Hotărârea ar putea intra în vigoare cel mai devreme miercuri, a adăugat el.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite