Organizaţii de pacienţi susţin pachetul de servicii medicale şi lista compensatelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii a 10 organizaţii de pacienţi au semnat, joi, la Bucureşti, în prezenţa ministrului Sănătăţii şi a preşedintelui CNAS, o declaraţie prin care s-au angajat să susţină implementarea cu „responsabilitate” a noilor proiecte din sistem, pachetele de servicii şi noua listă de compensate.

Liderii organizaţiilor de pacienţi au fost prezenţi, joi, la consultările de la Ministerul Sănătăţii (MS) pe tema Hotărârii de Guvern privind pachetul minimal de servicii medicale, pentru cetăţenii neasiguraţi, şi pachetul de servicii medicale de bază, pentru cetăţenii asiguraţi, precum şi pe tema noii liste de medicamente compensate. În urma întâlnirii, a fost semnată o declaraţie comună prin care părţile îşi afirmă sprijinul pentru implementarea cu responsabilitate a pachetelor de servicii medicale şi a noii liste de medicamente compensate.

„Noi, semnatarii, ne angajăm la susţinerea acestor proiecte, ne aducem contribuţia prin idei şi propuneri constructive şi ne asumăm responsabilitatea de a promova şi explica cât mai bine către publicul larg necesitatea implementării cu responsabilitate a pachetelor de servicii medicale şi a listei de medicamente compensate”, informează Ministerul Sănătăţii.

Declaraţia a fost semnată de liderii mai multor oragnizaţii de pacienţi: Alianţa Pacienţilor Cronici din România (APCR), Asociaţia Naţională a Hemofilicilor din România, Federaţia Asociaţiilor Diabeticilor din România, Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA), Asociaţia Transplantaţilor, Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor, HelpAutism, Asociaţia Pacienţilor înregistraţi cu Boli Hepatice din Romania şi Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA).

La întâlnire au fost prezenţi ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Adrian Pană şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite