Pacienţii cronici, după tragedia de la Piatra Neamţ: Opriţi genocidul, domnule preşedinte! Murim, deşi avem şansa la viaţă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţii cu boli cronice au adresat preşedintelui o scrisoare în care îi cer ajutorul
Pacienţii cu boli cronice au adresat preşedintelui o scrisoare în care îi cer ajutorul

”Rănile sistemului de sănătate din România sunt vechi, moştenite şi continuu scurmate, adâncite şi extinse de diverşi politruci, de-a lungul a peste 30 de ani. Sistemul de sănătate a fost şi se află sub o asiduă tortură prin incompetenţă, nepăsare şi mize politice”, se arată într-o scrisoare deschisă a Alianţei Pacienţilor Cronici din România. Bolnavii cer ajutorul şefului statului.

Documentul exprimă regrete faţă de traagedia care a avut loc la Piatra Neamţ şi transmite condoleanţe famililor îndoliate. Scrisoarea condamnă ferm sistemul de sănătate, dar şi ”specialiştii politruci care etalează la TV soluţii imediate, dar de fapt nu se întâmplă nimic, doar câştig politic de imagine! Acum toţi aceşti politruci au câştigat imaginea sumbră de la Piatra-Neamţ!”

Ce conţine scrisoarea

”Sistemul de sănătate este o rană deschisă, asemeni unei arsuri profunde şi invadată de viermi.

Rănile sistemului de sănătate din România sunt vechi, moştenite şi continuu scurmate, adâncite şi extinse de diverşi politruci, de-a lungul a peste 30 de ani. Sistemul de sănătate a fost şi se află sub o asiduă tortură prin incompetenţă, nepăsare şi mize politice. Noi, pacienţii suntem în centrul sistemului dintr-un singur punct de vedere: rănile lui se regăsesc pe trupul nostru, infecţiile lui sunt infecţiile noastre. Cancerul din acest sistem metastazează tot în noi, pacienţii. Iar în timp ce noi murim, deşi am avea şanse la viaţă, acest sistem bolnav este resusciat cât să facă loc viermilor care îl devorează pentru binele comun al partidului, oricare ar fi acela. Niciodată nu s-a dorit restructurarea completă a sistemului şi transformarea sa într-un sistem de sănătate funcţional. Niciodată sănătatea nu a fost considerată o investiţie, ci un cost. Şi mai rău, sănătatea românilor a ajuns în mainile întinse ale unor obscuri membri de partid, mâini întinse nu să ajute, ci mâine întinse care să cerşească funcţii.

Ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ, reprezintă aceeaşi veche rană a sistemului, care s-a deschis sub presiunea infecţiei din interior. Până când autorităţile nu vor tăia în carne vie, până când nu vor înţelege că a bandaja superficial rănile nu reprezintă o soluţie, până când lipsurile nu vor fi asumate, noi, pacienţii, şi medicii, vom continua să resimţim rănile adânci ale acestui sistem şi viermii care l-au invadat: vom arde de vii în spitale, vom muri de cancer pulmonar înainte să fim diagnosticaţi şi vom fi ucişi lent de infecţii nosocomiale care au pus stăpânire pe spitale. Durerea e a noastră şi a celor dragi nouă, nu a sistemului,  iar dacă nu o rostim nici acum, nu ne rămâne decât să număram  zilnic decesele premature, exact aşa cum o facem acum din cauza pandemiei.

APCR cere de urgenţă Guvernului României, tuturor partidelor parlamentare să hotărască urgent soluţii imediate, reale şi care să nu fie doar declaraţii politice. Noi pacienţii, ne-am săturat de luptele politice date pe viaţa şi cadavrele noastre şi de aceea cerem măsuri imediate altfel, vom acţiona prin toate metodele şi procedurile legale pentru a ne apară vieţile puse în pericol de lupta politică! Spitalele trebuie să fie conduse de profesionişti, angajaţi în baza unui concurs, şi nu de politruci şi lipitori de afişe care-şi primesc răsplata implicării în viaţa unui partid sau altul! Vom avea la nesfârşit ,,accidente” şi nu vom beneficia de un sistem de sănătate cu strategii corecte şi coerente!

Opriţi genocidul, domnule preşedinte! Este strigătul disperat al pacienţilor din România, care-şi văd viaţa pusă în pericol de un sistem de sănătate condus de ani buni de amatori şi iresponsabili! Dumneavoastră sunteţi ultima redută de încredere a românilor care vă obliga ă luaţi atitudine, imediat şi categoric! Nu mai permiteţi politrucilor, indiferent de culoarea politică, să vă omoare poporul, cel care v-a ales în această supremă demnitate publica! Treceţi peste importanţa câştigului politic dedicat campaniei şi întoarceţi-vă faţa către poporul care plânge. Deznădejdea şi minciunile politicienilor l-au copleşit şi tensiunea este maximă!

Nu avem acces la investigaţii şi tratamente, monitorizarea noastră de către specialişti este aproape de zero, iar goana noastră de la o farmacie la alta pentru a ne găsi ,,pilula” salvatoare, face posibila infectarea noastră şi a altora cu virusul Covid-19. Unde este responsabilitatea ministerială pe care aţi absolvit-o de pedepse, prin legi ,,strâmbe”?

Dumnezeu să ne ajute!”, se arată în scrisoarea semnată de Cezar Irimia, preşedintele Alianţei. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite