Pactul de la Varşovia cere sprijinul NATO - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steag NATO
Steag NATO

Presa internă de astăzi scrie despre pretenţiile foştilor militari în privinţa pensiei, efectele gerului asupra facturilor la întreţinere sau problemele din sistemul de sănătate. Printre alte subiecte, oficialii francezi s-au săturat de copii romi de pe străzile Parisului, iar magazinele de vise urmează să intre în ilegalitate.

Pactul de la Varşovia cere sprijinul NATO. Foştii militarii vor solicita comandamentului Alianţei Nord-Atlantice să oblige guvernul să le păstreze intacte pensiile de serviciu. Nemulţumiţi de faptul că veniturile de care se bucurau până acum le vor fi reduse odată cu intrarea în vigoare a legii unice a pensiilor, militarii în rezervă ameninţă că vor cere intervenţia comandamentului NATO pentru a-şi păstra privilegiile. „Comandantul nostru e NATO, nu preşedintele României, noi lui ne subordonăm. Aşa că România trebuie să respecte atât legislaţia NATO, cât şi pe cea a Uniunii Europene (UE)”, a explicat preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervă, Mircea Dogaru, scrie Evenimentul Zilei.

Căldura bagă sărăcia lucie în case. Gerul din ultimele luni va aduce po­pulaţiei un cadou neaşteptat: cea mai ma­re factură din istorie la întreţinere. Ro­mânii care nu au putut să îşi permită lu­xul încălzirii centra­lizate s-au strâns în jurul caloriferelor electrice, reşou­­rilor improvizate sau al sobelor în care au ars chiar şi mobila veche. Cea mai mare factură la în­treţinere va fi plătită însă de-abia în luna martie, avertizează specia­liş­tii, potrivit Jurnalul Naţional.

La ruina Sănătăţii se lucrează intens de 20 de ani.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a avertizat că sistemul pe care îl gestioneaza riscă să intre în colaps, pentru că banii alocaţi de la buget ajung până la vară. România are cel mai prost finanţat sistem sanitar din toată Europa. În aceste condiţii, nu se poate vorbi despre reformă şi de eficienţă, spun foşti miniştri, informează România liberă.

Oficialii francezi, sătui de copiii romi de pe străzile Parisului.
Autorităţile române şi franceze au decis să se mobilizeze pentru a controla traficul romilor între cele două ţări, în condiţiile în care programul ajutoarelor pentru întoarcerea în România, lansat acum trei ani de Paris, nu dă rezultatele aşteptate, scrie “Le Monde”. În 2009, din cei 8.000 de romi care au primit un bilet de avion pentru România şi un ajutor de 300 de euro, două treimi s-au reîntors în Franţa, anunţă Cotidianul.

Ultimele zile de legalitate ale vânzătorilor de „vise”. Odată cu adoptarea legii care interzice 36 de substanţe şi plante vândute în „magazinele de vise”, patronii au redus drastic preţurile şi se pregătesc să se reprofileze. Aventura multora dintre vânzătorii de „vise” - care au obţinut profituri uriaşe din comercializarea celor 36 de substanţe etnobotanice şi sintetice declarate „ilegale” de guvern - se apropie de final. Din această săptămână, mare parte dintre cele peste 300 de magazine de droguri legale vor fi nevoite să se reprofileze, eventual, pe „beţişoare aromate”, anunţă Evenimentul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite