Pagina cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin, 70 de ani, jurist, este cititor fidel al „Adevărului“ din anul 2003. „Este un ziar pe care-l citesc zilnic, de la un capăt la altul. Consider că este obiectiv, are ştiri în exclusivitate“, a spus orădeanul. Florin precizează că citeşte cu interes noutăţile din lumea politică, dar şi paginile de sport.

Apreciază „Adevărul" pentru obiectivitate

Bărbatul apreciază şi „Cafeneaua Adevărul", dar şi rubricile de evenimente externe, unul dintre articolele care i-au atras atenţia fiind „Profesioniştii terorii din Egipt". „Îmi place şi rubrica «Judeţ cu Judeţ». În calitate de jurist, am călătorit mult şi îmi face plăcere să aflu noutăţi din judeţele pe care le cunosc", a mai spus orădeanul. „Nu în ultimul rând, îmi plac colecţiile de cărţi, foarte bune şi îngrijit editate", a adăugat Florin Leaotă.

Inflaţie de doctori cu permisiunea sistemului

Din păcate, în România sunt multe lucrări de doctorat care nu ar trebui să ajungă niciodată să fie susţinute. Şi aceasta pentru că filtrele din Şcolile Doctorale de la noi nu reuşesc să elimine aceste lucrări şi pe autorii lor. Iar filtrele respective dau erori, pentru că sunt destui profesori coordonatori de doctorate şantajabili cu propriul lor CV academic. Şi acesta este doar un exemplu.

De asemenea, există foarte multe cazuri în care aceşti universitari, chiar şi atunci când sunt minoritari în Şcolile Doctorale, reuşesc să-şi contamineze colegii, astfel încât tezele de doctorat foarte slabe să fie acceptate spre susţinere. Motivul acestei contaminări este dat de „sistemul colegial" care funcţionează în toate instituţiile de învăţământ superior din România. Cu alte cuvinte, ne tratăm unii pe ceilalţi drept „colegi", înţelegându-ne între noi atunci când sunt probleme, spălându-ne rufele în familie.

Nu avem nevoie de reguli morale scrise (codul de etică), nu avem nevoie de ofiţeri de etică şi conformitate în universităţi ori de comisii de etică, nu avem nevoie de audit de etică ori regulamente interne, nu avem nevoie de programe de training etic ori de hotline/helpline etic.
Cristian Ducu

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite