Pagina cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Grecioiu
Alexandru Grecioiu

„Am crescut odată cu acest ziar"

Alexandru Grecioiu are 63 de ani, este medic veterinar şi şef al Serviciului de Monitorizare şi Supraveghere Veterinară din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor Olt. „Am crescut odată cu acest ziar şi i-am rămas fidel până în ziua de astăzi. Îl citesc încă de când eram copil - pe atunci se chema «Scânteia». E ca o moştenire de familie", spune Alexandru Grecioiu. Acesta mărturiseşte că îl parcurge dimineaţa, la cafea. „Îmi plac foarte mult editorialele lui Dinu Patriciu. Este un om de apreciat, cu o viziune corectă asupra situaţiei din ziua de astăzi", ne mărturiseşte medicul veterinar. Acesta colecţionează şi cărţile care se distribuie cu „Adevărul", nelipsindu-i niciun exemplar. „Ador să citesc suplimentele. Conţin foarte multe lucruri interesante şi utile", a mai spus Alexandru Grecioiu.

Cine sunt sindicaliştii?'

Sindicatele, în România, nu mai sunt de mult ce ar trebui să reprezinte! Cu lideri autoaleşi, unii de 20 de ani, cu salarii exorbitante şi vile pe măsură, cu ataşamente politice oficiale sau cu promovări politice şi administrative, aceştia pot să păcălească numai o masă amorfă, indiferentă şi supusă, cu condiţia ca, din când în când, să dea câte o reprezentaţie publică, gen „miting de protest". Atunci, nea' Ion din Filiaşi, colonelul Jean din Slobozia şi tanti Maria din Brusturi se simt importanţi, ies în stradă, protestează violent, uneori sunt suiţi în autocare şi aduşi „la centru". Jos, în unităţile de bază, liderii locali folosesc aceste funcţii pentru mici privilegii, ceva bonuri de masă în plus, ceva participări la şedinţe unde trebuie să aplaude şi să voteze. Vi se par exagerate aceste afirmaţii? Uitaţi-vă la fotografiile participanţilor la mitingul din ziua moţiunii şi-i veţi recunoaşte pe toţi aceştia. Drama apare atunci când, de la tribuna Parlamentului, politicienii afirmă că afară este adevăratul popor.

Minciuni! Adevăratul popor este acum acasă, strânge din dinţi din cauza crizei pe care o înţeleg, înjură guvernele care ne-au adâncit în această mizerie şi-i este rusine de ceea ce fac şi rostesc câţiva sindicalişti în numele „democraţiei". Da, e încă nevoie de sindicate şi mai ales de lideri corecţi care să-şi facă treaba onest. În străinătate, a fi lider de sindicat înseamnă să ai studii de specialitate la baza pregătirii tale, astfel încât să poţi fi capabil să abordezi şi să negociezi probleme complexe economice, politice, sociale, legislative. Sunt instituţii specializate care pregătesc lideri de sindicat. La noi, mulţi au devenit conducători în mişcarea sindicală aşa cum mulţi au devenit lideri politici. Asta explică într-un fel cam se se întâmplă pe aici... Florian

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite