Pagina cititorului: Pasionat de literatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploieşteanul Răzvan Tudoroiu are 42 de ani. Este operator chimist şi foarte pasionat de literatură. De aproape un an şi jumătate, este abonat la ziarul „Adevărul".

Răzvan Tudoroiu consideră elementare pentru cultura generală a fiecărui om cărţile distribuite cu ziarul. „Sunt atractive atât prin felul în care arată, cât şi prin operele literare pe care le cuprind. Eu am citit aceste cărţi şi în copilărie, nu sunt străin de personajele lor", spune Răzvan Tudoroiu. Bărbatul susţine că îi plac atât autorii români, cât şi cei străini consacraţi. Cartea sa preferată, din colecţia „Adevărul", este „Idiotul" de F.M. Dostoievski. „Este un roman de excepţie, misterios, care, prin intermediul personajelor sale, prezintă în detaliu şi situaţia economică a Rusiei din acea perioadă. Merită citit!", este de părere ploieşteanul.

Talentaţii Duru şi Sandu

În „Talentatul domn Ripley", un personaj este plătit ca să aducă acasă un fiu rătăcitor. Personajul va depăşi, însă, ceea ce a fost pus să facă, până la distrugerea fizică a persoanei de care trebuia să aibă grijă! Extrapolând, personajul este jucat pe scena fotbalistică de Mircea Sandu, cel plătit să readucă obiectul muncii - fotbalul românesc - la locul meritat, respectiv de Viorel Duru, director licenţe şi afilieri la FRF. Cei doi au avut reacţii dintre cele mai ciudate legat de licenţiere şi de cumpărarea de locuri de divizie în campanie electorală. La Târgu-Mureş, Mircea Sandu a declarat că susţine parteneriatul public-privat. Probabil, domnul Sandu se credea tot pe vremea comunismului, atunci când mai fiecare întreprindere, oraş, comună trebuia să-şi înfiinţeze echipe de fotbal, de handbal, de popice etc., folosind pentru cluburi bani publici.

Talentatul domn Sandu a reuşit, astfel, să-şi depăşească atribuţia de şef al FRF şi s-a făcut că nu vede echipa inventată în campanie electorală şi în folosul unora din partidul care şi-a impus până şi culorile - portocaliu-albastru.  Un alt „Ripley", Duru, închide ochii la licenţa FCM Târgu-Mureş, club care, ca să nu rămână 3 ani în divizia B, s-a trezit urmaş AS Unirea Sânnicolau Mare! O altă şmecherie: din 3 ani în divizia secundă pentru cumpărare de loc s-a făcut unul, ca la o reducere de pedeapsă pentru ocnaşi!

Cu doi Ripley putem vorbi de un fotbal sănătos, jucat pe teren, fără influenţe politice, fără afaceri cu construcţia de stadioane, accesorii şi cu transport pe firme preferenţiale? Nu! Şi cum acceptăm dubla măsură şi ca unii să trimită Timişoara şi Bistriţa în B, Craiova în C, ca din întâmplare netezind drumul echipelor bucureştene care se cam împiedicau de Timişoara, când ei au dat licenţe şi au aprobat parteneriate cu bani publici la anumite echipe, care, desigur, nu au datorii la stat?!  Florentin Deac

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite