Pâinea neagră este plină de aditivi. Ce magazine şi supermarketuri o comercializează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
paine neagra

Mai mult de jumătate din tipurile de pâine neagră aflate pe piaţă conţine numeroase E-uri, arată un studiu realizat de Infocons.

Potrivit acestuia, 62,5% din tipurile de pâine aflate pe piaţă conţin numeroase E-uri, din care doar 12,5% au unul singur.

InfoCons a realizat un studiu cu privire la informaţiile ce se regăsesc pe etichetele produselor de tip pâine neagră. În cadrul studiului au fost analizate 24 de produse, de la următorii producători/distribuitori: S.C Vel Pitar S.A., S.C. Karamolegos Bakery România S.A., S.C. Dobrogea Grup S.A., S.C. Lidl Discount S.R.L., Metro Cash&Carry România S.R.L., Auchan România S.A., S.C. Grewe S.R.L.

Din punct de vedere al numărului de E-uri, s-a descoperit că 37,5% din produsele studiate nu au avut niciun E în componenţa lor; 12,5% din produsele studiate au avut 1 E în componenţa lor; 16,6% din produsele studiate au avut 2 E-uri în componenţa lor; 4,1% din produsele studiate au avut 3 E-uri în componenţa lor; 4,1% din produsele studiate au avut 4 E-uri în componenţa lor; 20,8% din produsele studiate au avut 6 E-uri în componenţa lor. 

Astfel, 6 E-uri au fost descoperite la pâinea cu făină integrală de grâu şi amestec de seminţe de 500 grame ”KB SELECTED”, 365 Franzelă neagră feliată de 300 g, KB  Pâine Toast cu făină graham de 300 g, KB SELECTED Pâine cu făină integrală de 500 g, KB Pâine toast cu făină integrală de 600 g.

5 E-uri conţine Pâinea SELGROS Franzela Casei conţine 5 E-uiri, GOURMAND 7 Seminţe conţine 4 E-uri, iar Boierească Neagră - 3 E-uri.

Doar 2 aditivi conţine pâinea de secară cu esteri de stanoli din plante „Dobrogea”, pâinea toast „Castello integral”, pâinea multicereal „Dobrogea Bonpana” şi pâinea de secară vândută de Auchan, iar un singur aditiv „Fine Life Toast secară” şi Auchan Toast cu făină neagră.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite