Societate

articolul anterior articolul urmator

Palatul Cotroceni şi sediul Guvernului vor fi iluminate în albastru sâmbătă noapte cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului

1
2 Apr 2016 12:23:27
Autor: Mediafax

Preşedinţia şi Guvernul se alătură campaniei „Light it up blue“ cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului şi vor lumina Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria în albastru în noaptea dintre sămbătă şi duminică.

"Prin această iniţiativă, Administraţia Prezidenţială se alătură celorlalte instituţii ale statului şi comunităţii internaţionale care susţin demersurile întreprinse pentru înţelegerea, cunoaşterea şi tratarea acestei afecţiuni. Astfel, în noaptea de 2 spre 3 aprilie a.c., Palatul Cotroceni va fi iluminat în albastru, în intervalul orar 20.00 - 6.00", potrivit unui comunicat de presă emis sâmbătă de Preşedinţie.

De asemenea, Guvenul României a anunţat că se alătură campaniei de conştientizare a autismului şi că Palatul Victoria va fi luminat în albastru.

În România, aproximativ 30.000 de persoane suferă de autism, una dintre cele mai severe tulburări neuropsihologice, în fiecare an înregistrându-se peste o mie de noi cazuri.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ovidiu Stoica
2.04.2016, 12:55:22

Iohannis si autismul ? Fericita combinatie, ziua asta trebuie sa o declaram zi libera pentru turism si sarbatoare nationala.

+1 (1 vot)
Modifică Setările