Societate

articolul anterior articolul urmator

Până în anul 2040, carnea produsă în laborator va constitui 35% din toată carnea consumată în lume

3
12 Jul 2019 14:00:25
Autor: Iulia Cimpoeru

Până în 2040, carnea obţinută din celule autoreproductive va constitui 35% din toată carnea consumată în lume, conform datelor unui studiu recent.

La nivel mondial, tot mai multe companii produc ţesut muscular în laborator. În acest fel, se poate evita exploatarea resurselor naturale, dar şi sacrificarea animalelor.

„Memphis Meats” este o companiei de tehnologie, cu sediul în Bay Area din San Francisco, care a testat conceptul realizării cărnii în laborator încă din anul 2017. În laboratorul lor se obţine aşa-zisa carne „de cultură" sau „in vitro”.

„Încercăm să oferim oamenilor posibilitatea de a consuma carne. Decât să renunţe la ea ori să găsească alternative, ar putea continua să o pună pe masă. Totodată, le arătăm şi cum o producem'' susţine un reprezentant al companiei, conform canal3.md.

Cercetătorii susţin că această carne nu va ajunge prea curând în faza de testare în restaurante. Printre cauze se numără şi faptul că foarte multe persoane sunt reticente în a accepta această idee şi în a consuma acest tip de carne.

În prezent, tehnologia permite reglarea texturii, a gustului sau chiar a conţinutului nutriţional al cărnii.

Primul hamburger din lume crescut în laborator a fost lansat pe 5 august 2013 de către oamenii de ştiinţa din Olanda. Aceştia au preluat celule stem de la o bovină, le-au cultivat pe făşii musculare au făcut un burger din carnea rezultată.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Aneta Baldwin
12.07.2019, 15:44:12

In caz ca nu stiam originea cancerului de colon... voila ! Bon apetit!

+1 (1 vot)
Badea Scârţan !
12.07.2019, 16:19:25

,,Până în 2040, carnea obţinută din celule autoreproductive va constitui 35% din toată carnea consumată în lume, conform datelor unui studiu recent." Citeste mai mult: adev.ro/puiyzs Hm, parca si celulele canceroase sunt...autoreproductive, asa, la infinit chiar ! Celor ,,progresisti" doar o urare : ,,pofta (ne)buna" !

+1 (1 vot)
Queen Lora
14.07.2019, 10:40:15

Sunt curioasa daca vor face si mici in laborator :)))