Papa Francisc, Preşedintele Băsescu şi comunitatea gay – de la Vest la Est

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

De curând, urmaşul sfântului Petru a recunoscut imposibilitatea de a reforma Curia romană (guvernul Bisericii Catolice), acolo unde există, după spusele sale, un puternic lobby gay. De asemenea, Papa Francisc a vorbit despre corupţia care nu se lasă cu una cu două din sânul Bisericii.

Din punctul meu de vedere acesta a fost un strigăt de ajutor al Papei care, prin recunoşterea publică a problemei gay în Curia romană, caută să-şi adune susţinătorii pentru a găsi o rezolvare a acestei probleme. O rezolvare care se va dovedi destul de complicată atât timp cât comunitatea gay devine din ce în ce mai puternică.

De asemenea Preşedintele Băsescu a declarat, zilele trecute, că în ciuda orientării sale religioase, creştin-ortodoxe, respectă dreptul fiecăruia de a face ce vrea cu viaţa lui, inclusiv de a se căsători cu persoane de acelaşi sex.

Două declaraţii date la interval de cateva zile distanţă care aparent nu au nici o legătură. Una dată la Vatican, în fieful Bisericii Catolice de către şeful acestei Biserici, alta la Bucureşti, una din redutele ortodoxiei mondiale, de preşedintele laic al acestei redute.

Singura legătură între cele două declaraţii este comunitatea gay, a homosexualilor şi a lesbienelor conform caracterizării în dulcele grai mioritic. O comunitate care îşi cere drepturile din ce în ce mai vocal în Estul Europei şi care deja a penetrat toate structurile de putere, laice şi religioase, în vestul acesteia.

O comunitate care se consideră mai tot timpul discriminată (de multe ori pe drept) şi care, pas cu pas, îşi impune prezenţa şi încearcă să o legitimeze. Prin marşuri, campanii de sensibilizare sau alte forme de promovare  publică a libertăţii sexuale sau prin legi acolo unde este cazul şi se poate.

Cel mai recent exemplu îl regăsim în Franţa, unde legalizarea căsătoriilor gay a divizat societatea franceză şi a generat mari mişcări de stradă.

M-am lovit şi eu personal de acestă comunitate şi pot spune că tipul de promovare pe care şi-l face este destul de agresiv. Dacă îndrăzneşti să spui că nu eşti de acord cu tipul lor de libertate sexuală, chiar dacă îl accepţi, rişti să fii acuzat de discriminare. Acesta este motivul pentru care politicienii din România, în majoritatea lor, se feresc să se exprime în clar, pro sau contra acestei comunităţi. Pentru că Uniunea Europeană este cu ochii pe ei şi comunitatea gay nu poate fi deranjată nici de Papă din câte se pare.

Ba chiar uneori, în funcţie de poziţia ocupată, rişti să devii un paria dacă te exprimi clar şi concis împotriva comunităţii gay. Nu că arunci cu pietre, ci doar susţii că nu-ţi place fenomenul.

Revenind la problema declaraţiilor celor doi oficiali, un singur lucru mă nelinişteşte cu adevărat. Dacă se vor legaliza căsătoriile gay, aceşti oameni vor solicita, ca următor pas, să aibă dreptul de a adopta copii. Copii care vor înţelege viaţa şi familia prin intermediul părinţilor adoptivi. Termeni ca mama şi tata vor devenii perimaţi şi reproducerea doar o formă genetică de transformare a corpului uman.

Şi oricui mi-ar spune că asta nu se va întâmpla niciodată îi voi reaminti, că până acum 20 de ani, homosexualitatea era pedepsită de codul penal în România. Acum discutăm deschis şi fără probleme despre dreptul lor de a se căsători. De fapt, despre precizarea acestui aspect în Constituţie. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite