Papa Francisc a făcut un apel la pace pentru Ierusalim, în mesajul său „Urbi et orbi“ de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Papa Francisc a făcut un apel la pace „pentru Ierusalim şi pentru Ţara Sfântă“, luni, în tradiţionalul său mesaj de Crăciun, precizând că speră că prin discuţii se va ajunge la o soluţie.

„Să ne rugăm pentru ca dorinţa de dialog să prevaleze şi să se ajungă, prin negociere, la o soluţie care să permită coexistenţa paşnică a celor două state. Fie ca Domnul să susţină eforturile tuturor celor din comunitatea internaţională, inspiraţi de dorinţa de a ajuta acele pământuri să găsească, în ciuda obstacolelor importante, armonie, dreptate şi siguranţa pe care le aşteaptă de mult timp“, a spus Papa Francisc de la balconul Basilicii Sfântul Petru, în tradiţionala „Urbi et orbi“ de luni.

Suveranul Pontif a vorbit despre ţările afectate de conflicte, menţionând copiii care au de suferit din cauza războaielor. „Îl vedem pe Iisus în chipurile copiilor sirieni încă marcaţi de războiul care, în ultimii ani, a cauzat atâta vărsare de sânge în acea ţară“.

La slujba din Ajun, Papa Francisc s-a rugat pentru refugiaţi

De asemenea, Papa Francisc s-a rugat, în timpul slujbei din Ajunul Crăciunului, pentru refugiaţi, şi i-a îndemnat pe romano-catolici să nu ignore greutăţile prin care trec milioane de migranţi „alungaţi de pe pământul lor“.

Suveranul Pontif i-a comparat pe migranţi cu Maria şi Iosif, reamintind de povestea biblică - călătoria celor doi din Nazaret în Betleem fără a găsi un loc în care să se stabilească. Mulţi migranţi, a spus el, au fost forţaţi să fugă de către lideri care „nu au nicio problemă în a vărsa sânge nevinovat”.

Numărul refugiaţilor din întreaga lume depăşeşte 22 de milioane, cel mai recent influx fiind cel al numeroşi membri ai grupului etnic Rohingya în Myanmar, scrie news.ro.

„Atât de multe urme de paşi sunt ascunşi de urmele păşilor lui Iosif şi Maria“, a spus Suveranul Pintif argentinian în vârstă de 81 de ani, el însuşi nepotul unor migranţi italieni. La slujba de duminică seară el a adăugat: „Vedem urmele a milioane de persoane care nu aleg să plece, dar, alungaţi de pe pământul lor, îşi lasă în urmă pe cei dragi“.

Liderul celor peste 1,2 miliarde de romano-catolici din întreaga lume a accentuat că, potrivit credinţei, străinii sunt bineveniţi oriunde, scrie BBC.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite