„Păşim pentru ca ei să poată păşi”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa: Grădiniţa Malteză Cluj
Sursa: Grădiniţa Malteză Cluj

Cu acest slogan, clujenii sunt invitaţi să se înscrie în campania „Walking Month” care va ajuta la recuperarea copiilor cu dizabilităţi locomotori integraţi la Grădiniţa Malteză din Cluj. Campania se derulează în perioada 12 septembrie - 9 octombrie 2016. Cum putem ajuta? Foarte simplu! Mergând pe jos.

Un concept foarte simplu: echipe de patru persoane concurează, timp de o lună, încercând să meargă cât mai mult pe jos în timpul activităţilor cotidiene, pentru a câştiga premiile oferite de organizatori şi parteneri. Taxele de înscriere în concurs sunt donate, în proporţie de 100%, către Grădiniţa Specială Malteză din Cluj-Napoca. ONG-ul va folosi fondurile pentru a asigura terapia de care au nevoie copii cu dizabilităţi neuromotorii în încercarea de a le oferi celor mici o viaţă cât mai independentă.

Participanţii sunt astfel încurajaţi să renunţe cel puţin temporar la maşinile personale sau alte mijloace de transport „motorizate”, obţinând astfel importante beneficii în ceea ce priveşte sănătatea lor. În acelaşi timp, reducerea aglomeraţiei şi a poluării din Cluj-Napoca într-o perioadă de vârf dată de începerea anului şcolar şi universitar nu poate decât să ne bucure. 

Înscrierile se pot face pe site-ul walkingmonth.ro, iar după înregistrare fiecare participant va primi o brăţară inteligentă cu pedometru care va măsura toţi paşii făcuţi. Echipele care vor aduna cel mai mare număr de paşi în perioada competiţiei vor câştiga premii precum abonamente la Electric Castle 2017, vouchere pentru echipament sportiv sau abonamente la centre spa.

Toţi banii strânşi din plata taxelor de înscriere ajung direct în conturile Serviciul de Ajutor Maltez în România. Grădiniţa din Cluj-Napoca integrează 22 de copii cu dizabilităţi neuromotorii, 10 dintre ei provenind din centre rezidenţiale. Maltezii, cum sunt numiţi ei în comunitatea din Transilvania au scris an de an alături de fiecare copil care le-a trecut pragul o poveste frumoasă de viaţă. Prin relaţia specială pe care o au cu micuţii şi cu părinţii acestora, maltezii fac ca dizabilitatea că fie un amănunt puţin important în viaţa lor.

WALKING MONTH a avut prima ediţie deschisă pentru comunitate anul trecut. În 2015, aproape 600 de clujeni s-au înscris în competiţie şi au făcut împreună aproape 173 de milioane de paşi. Distanţa parcursă de aceştia ar fi acoperit de 3 ori circumferinţa Pământului, dar a făcut ceva mult mai important: a adunat 42.000 de lei care au fost donaţi pentru dotarea secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă pentru copii din Cluj-Napoca.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite