Patriarhia Română, despre certificatul verde: Participarea fizică la slujbe în lăcaşurile de cult răspunde unei nevoi esenţiale, de hrană spirituală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Patriarhia Română a transmis, vineri seară, că a solicitat autorităţile să nu introducă obligativitatea prezentării certificatului verde pentru participarea la slujbele religioase, întrucât prezenţa fizică a credincioşilor în lăcaşurile de cult ”răspunde unei nevoi esenţiale, de hrană spirituală”. Instituţia precizează că respectă normele sanitare de protecţie când organizează evenimente.

”După cum, în data de 12 noiembrie 2021, Patriarhia Română a solicitat Camerei Deputaţilor să nu introducă obligativitatea certificatului digital UE privind Covid-19 pentru clerici sau credincioşi ca o condiţie pentru a participa fizic la slujbele religioase, şi astăzi Patriarhia Română adresează autorităţilor competente aceeaşi solicitare”, a transmis, vineri, Patriarhia Română, citată de basilica.ro. 

Principalul motiv invocat de Patriarhia Română este că participarea la slujbe răspunde unei nevoie spirituale esenţiale. 

”Aşa cum acest certificat nu este solicitat pentru accesul cetăţenilor în magazinele alimentare, farmacii, spitale, deoarece acestea răspund unor nevoi esenţiale ale cetăţenilor, tot astfel participarea fizică a credincioşilor la slujbe în lăcaşurile de cult răspunde unei nevoi esenţiale, de hrană spirituală şi sănătate pentru suflet. Prin rugăciunea comună în biserică, omul credincios intră în comuniune cu Dumnezeu şi cu semenii, vindecând sufletul său de teama de boală şi de moarte”, a transmis Patriarhia Română. 

Instituţia menţionează, de asemenea, că ”prin rugăciunea comună în biserică, se oferă omului disperat încurajare, prevenind astfel deznădejdea şi depresia”, iar ”participarea la sfintele slujbe în biserică oferă omului întristat şi singur bucuria comunicării şi a solidarităţii, prevenind astfel sentimentul abandonului şi al marginalizării”. 

”Totodată, precizăm că Patriarhia Română ia permanent măsurile necesare pentru respectarea normelor sanitare de protecţie când organizează evenimente religioase”, a mai transmis instituţia. 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat, vineri, că certificatul verde nu va fi folosit la slujbele religioase, în această privinţă opinia fiind unanimă. Potrivit ministrului, rolul educativ al Bisericii în respectarea regulilor generale este extrem de important şi poate să contribuie la controlul pandemiei. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite