Societate

articolul anterior articolul urmator

Patriarhia Română, despre certificatul verde: Participarea fizică la slujbe în lăcaşurile de cult răspunde unei nevoi esenţiale, de hrană spirituală

16
3 Dec 2021 21:06:26
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Patriarhia Română a transmis, vineri seară, că a solicitat autorităţile să nu introducă obligativitatea prezentării certificatului verde pentru participarea la slujbele religioase, întrucât prezenţa fizică a credincioşilor în lăcaşurile de cult ”răspunde unei nevoi esenţiale, de hrană spirituală”. Instituţia precizează că respectă normele sanitare de protecţie când organizează evenimente.

”După cum, în data de 12 noiembrie 2021, Patriarhia Română a solicitat Camerei Deputaţilor să nu introducă obligativitatea certificatului digital UE privind Covid-19 pentru clerici sau credincioşi ca o condiţie pentru a participa fizic la slujbele religioase, şi astăzi Patriarhia Română adresează autorităţilor competente aceeaşi solicitare”, a transmis, vineri, Patriarhia Română, citată de basilica.ro. 

Principalul motiv invocat de Patriarhia Română este că participarea la slujbe răspunde unei nevoie spirituale esenţiale. 

”Aşa cum acest certificat nu este solicitat pentru accesul cetăţenilor în magazinele alimentare, farmacii, spitale, deoarece acestea răspund unor nevoi esenţiale ale cetăţenilor, tot astfel participarea fizică a credincioşilor la slujbe în lăcaşurile de cult răspunde unei nevoi esenţiale, de hrană spirituală şi sănătate pentru suflet. Prin rugăciunea comună în biserică, omul credincios intră în comuniune cu Dumnezeu şi cu semenii, vindecând sufletul său de teama de boală şi de moarte”, a transmis Patriarhia Română. 

Instituţia menţionează, de asemenea, că ”prin rugăciunea comună în biserică, se oferă omului disperat încurajare, prevenind astfel deznădejdea şi depresia”, iar ”participarea la sfintele slujbe în biserică oferă omului întristat şi singur bucuria comunicării şi a solidarităţii, prevenind astfel sentimentul abandonului şi al marginalizării”. 

”Totodată, precizăm că Patriarhia Română ia permanent măsurile necesare pentru respectarea normelor sanitare de protecţie când organizează evenimente religioase”, a mai transmis instituţia. 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat, vineri, că certificatul verde nu va fi folosit la slujbele religioase, în această privinţă opinia fiind unanimă. Potrivit ministrului, rolul educativ al Bisericii în respectarea regulilor generale este extrem de important şi poate să contribuie la controlul pandemiei. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Sandel
3.12.2021, 21:20:14

Participarea fizică la slujbe în lăcaşurile de cult răspunde nevoii uriase de bani a popilor!

+8 (10 voturi)
Brave.com
3.12.2021, 21:40:52

"răspunde unei nevoi esenţiale, de hrană spirituală" http://asapteadimensiune.ro/images/Religie_132.jpg

+11 (13 voturi)
RosaTraum
3.12.2021, 21:22:05

Patriarhia greșește ! Certificatul nu trebuie să existe deloc !

-32 (34 voturi)
Brave.com
3.12.2021, 21:48:17

"Prin rugăciunea comună în biserică, omul credincios intră în comuniune cu Dumnezeu şi cu semenii, vindecând sufletul său de teama de boală şi de moarte”" „Religia a fost prima (și cea mai rea) încercare a cursei de a da sens realității. Era cel mai bun lucru pe care specia umana îl putea face într-un moment în care nu aveam niciun concept de fizică, chimie, biologie sau medicină. Nu știam că trăim pe o planetă rotundă, să nu mai vorbim că planeta menționată se afla pe orbită într-un sistem solar minor și obscur, care se afla, de asemenea, la marginea unui cosmos inimaginabil de vast care explodează departe de sursa sa originală de energie. . Nu știam că microorganismele erau atât de puternice și trăiau în sistemul nostru digestiv pentru a ne permite să trăim, precum și pentru a crea atacuri letale asupra noastră ca paraziți. Nu știam de rudenia noastră strânsă cu alte animale. Am crezut că spirite, diabolici și demoni pluteau în aer în jurul nostru. Ne-a luat mult timp să ne ridicăm din haina grea a ignoranței și a fricii și de fiecare dată când o facem există forțe interesate care vor să ne oblige să o punem din nou pe noi ”. - Christopher Hitchens

+11 (13 voturi)
leuldinpanjshir99
3.12.2021, 21:37:58

Adica BOR-ul sprijina vaccinarea numai prin vorbe, nu prin fapte.

+6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările