Societate

articolul anterior articolul urmator

Patriarhul Daniel, mesaj către pelerini: „Respectaţi cu stricteţe sfatul medicilor şi măsurile sanitare”

19
23 Oct 2021 01:35:21
Autor: Anne-Marie Sandu
FOTO basilica.ro
FOTO basilica.ro

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Prefericitul Daniel, a transmis, vineri, un mesaj pelerinilor care participă la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou şi Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ. El le cere credincioşilor să respecte cu stricteţe măsurile sanitare şi să asculte de medici.

„Iubiţi pelerini,
 
Pentru a putea purta crucea multor suferinţe şi încercări pe care le-a adus pandemia actuală şi pentru a simţi ajutorul lui Hristos Cel Răstignit şi Înviat, este necesar să ne întărim în credinţă, să sporim rugăciunea şi să săvârşim fapte de ajutorare a celor bolnavi şi neajutoraţi. În acest sens, pelerinajul din anul acesta la moaştele sfinţilor poate fi un moment de înnoire duhovnicească, de vindecare sufletească şi trupească pentru toţi”, a transmis Patriarhul în mesajul publicat de basilica.ro
 
Acesta cere credincioşilor să respecte măsurile sanitare şi să asculte de medici.
 
„Viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu pe care noi trebuie să le păstrăm şi să le cultivăm cu multă rugăciune, smerenie şi multă grijă, respectând cu stricteţe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autorităţile competente. Ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să ocrotească poporul nostru şi pe toţi oameni de orice primejdie, dar mai ales de boli molipsitoare şi aducătoare de moarte”, a mai transmis Preafericitul Daniel.
 
Programul sărbătorii Sfântului Dimitrie din acest an nu include absolut nicio procesiune cu participanţi.
 
Sâmbătă, Sfintele Moaşte vor fi mutate in baldachinul de pe esplanada Catedralei din Capitală, dar tot fără procesiune, au transmis reprezentanţii BOR. Evenimentul derulat pe parcursul mai multor zile exclude orice risc de aglomeraţie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

lamuritorul
23.10.2021, 01:55:16

„Viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu pe care noi trebuie să le păstrăm şi să le cultivăm cu multă rugăciune, smerenie şi multă grijă, respectând cu stricteţe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autorităţile competente." Respectati, ma, cu stricteţe sfatul medicilor, spalati-va pe dinti des. Baaa, exagerat-de-fericitule, ti-e frica ca draq de tamaie SA SPUI CLAR: VACCINATI-VA, PROSTILOR! Cred si eu, te doare sufletelul cand stii cate inmormantari si parastase se rateaza daca se face vaccin.

+6 (6 voturi)
Matrics Gigescu
23.10.2021, 06:24:27

Exact, al dra cu nu poate sa spună vaccinați-vă. Le-ar scădea veniturile dacă s-ar diminua numărul de morți. Satanele.

+13 (13 voturi)
mufus
23.10.2021, 08:43:43

mda era suficient sa nu-si mai dea cu parerea aiurea. nu scrie in biblie, nu vindem....incercati la magazinul urmator.

+4 (4 voturi)
MV R.
23.10.2021, 08:54:47

Mesaj total neconvingător. De fapt,îl doare la potcapul ăla cu aur și pietre prețioase de ce se întâmplă cu prostimea,lui să îi iasă banul pentru catedrala aia faraonică,atât îl doare!

+9 (9 voturi)
Stefan din Nord
23.10.2021, 08:58:47

Are formatia TAXI melodia Cele doua cuvinte In care protagonistului ii este imposibil sa spuna Te iubesc ! Asa pateste Patriarhul Ii este imposibil sa pronunte nu doua , ci UN singur cuvant VACCINATI-VA !

-6 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările