Paul Anghel, ANPC: E puţin probabil ca alimentele să se contamineze cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alimentele nu transmit coronavirus de tip nou(Foto: Adevărul)
Alimentele nu transmit coronavirus de tip nou(Foto: Adevărul)

Paul Anghel, directorul general al ANPC, a precizat, citând un studiu al Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară, că prin alimente nu se poate produce contaminarea cu coronavirus.

Răspunzând unor temeri lansate în spaţiul public privind siguranţa alimentelor şi posibilitatea ca acestea să se contamineze cu COVID-19, Paul Anghel spune că acest lucru nu este posibil, iar alimentele sunt sigure din acest punct de vedere.

”Pe fondul îngrijorării tot mai mari cu privire la răspândirea virusului, EFSA (European Food Safety Authority) a publicat un comunicat pe site, în care precizează că este puţin probabil ca boala să fie răspândită prin alimente”, a precizat directorul Protecţiei Consumatorului.

Acesta spune că vânzarea vrac a produselor de carne şi lapte este sigură, acest lucru fiind confirmat de autorităţile europene.

”Directorul pentru cercetare al Agenţiei Europene pentru Siguranţa Alimentelor Marta Hugas a declarat că precedentele epidemii provocate de un coronavirus - SARS-CoV şi MERS-CoV - au arătat că transmiterea prin consumul de alimente nu a avut loc. Asadar vanzarea vrac a produselor din carne si lapte este conformă tuturor normelor de siguranţă nationale si UE”, a transmis Anghel pe pagina de socializare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite